Yıllardır yılan hikayesine dönen, son olarak 2019 sonunda piyasaya çıkacağı duyurulan yerli otomobilde yeni tarih geldi.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, yerli otomobilde 2022 yılını telaffuz etti ve, "Dünyadaki kıyaslamalara baktığınızda bu süre zarfında bunu yapmak mümkün. Başkaları yapabiliyorsa biz de yapabiliriz" ifadelerini kullandı.

Yakında otomobil sektöründeki tüm araçların akıllı cihazlara dönüşeceğini ifade eden Karakaş, 2035 yılında, günümüzdeki tarzda üretilen araçların payının yüzde 60'lara gerileceğini ifade etti.

Türkiye'nin savunma sanayinde ileride olduğunu ve bu projeleri yapanların otomobil de üretebileceğini kaydeden Karakaş, Türkiye'nin yarışın içinde olduğunu savundu.

Yerli otomobilin banttan ineceği tarihe dair 2022'yi telaffuz eden Karakaş, bu sürenin kısa olup olmadığı ile ilgili bir soruya da, "Bu soruyu biz de kendimize sorduk. Dünyadaki kıyaslamalara baktığınızda bu süre zarfında bunu yapmak mümkün. Başkaları yapabiliyorsa biz de yapabiliriz" yanıtını verdi.

Kaynak: Milli Gazete