Saadt Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, Saadet Partisi’nin İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında ülkenin siyasi ve ekonomik gündemini değerlendirdi. Birçok medya mensubunun katıldığı basın açıklamasında Şerafettin Kılıç, hükümetin yönetim politikalarında herhangi bir modeli olmadığına dikkat çekerek, yaşanan ağır krizlerin de bir modelsizlik sonucu olduğunu dile getirdi. Hayat pahalılığını anlatırken gözyaşlarına boğulan bir kız çocuğunun sokak röportajını parti mensuplarına izleten Şerafettin Kılıç, Türkiye’de yaşanan ekonomik krizi de gözler önüne serdi.

“KENDİLERİNİ HESABA ÇEKSİNLER”

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, düzenlediği basın toplantısında parti mensuplarına sokak röportajında hayat pahalılığından gözyaşlarına boğulan bir kızın videosunu izleterek, “Aldıkları kararlarla, uyguladıkları icraatlarla milyonlarca insanın yaşam şartlarını belirleyenler başkalarına ahiret hesabı hatırlatacaklarına, bu ikazı önce kendilerine yapsınlar ve kendilerini hesaba çeksinler. Bu görüntüler; ülkemizin acı halinin, geçim derdinin nasıl can yaktığının vücut bulup ekrana yansımış halini en yalın ve gerçek şekliyle bir tokat gibi yüzümüze çarpıyor. Burada konuşan çocuğumuzun ‘gerçekten geçinemiyoruz’ derken döktüğü gözyaşları, iktidar mensuplarının halktan tamamen habersiz olarak ülke ekonomisinin gayet iyi durumda olduğu sanrısını yerle bir etmeye yetiyor. Bir çocuğun, daha bu yaşında geçim derdini iliklerine kadar hissetmesi, bu dertle gözyaşlarına boğulması, sesinin tir tir titremesi, boğazına dizilen düğümler, ne kadar acı ve iktidar adına utanılası bir durum” ifadelerini kullandı.

“KİRAMEN KATİBÎN GEÇİM DERDİNDEN GÖZYAŞLARINA BOĞULAN ÇOCUKLARI YAZMIYOR MU?”

Geçtiğimiz günlerde Tarım Bakanı  Vahit Kirişçi’nin kullandığı, “Verdiğiniz oyun ahiretteki hesabını düşünün” sözlerini hatırlatan Şerafettin Kılıç, “ AK Parti iktidarı ahiret hesabını, verdikleri oy üzerinden vatandaşın boynuna yüklemiş. Sanırsınız ki yöneticiler şu yaşanan tablodan tamamen bağımsız ve sorumsuz, sıfır veballe gidiyorlar öteki dünyaya. Kiramen Katibîn geçim derdinden gözyaşlarına boğulan çocukları yazmıyor mu? Ayyuka çıkan yolsuzluk dosyalarını yazmıyor mu? Aç yatanları yazmıyor mu? İsraf deryalarını yazmıyor mu? Adam kayırmacılığı, liyakatsiz işe yerleştirmeleri yazmıyor mu? Hakkı hukuku yenenleri yazmıyor mu? Ahiret hesabı noktasında herhalde en derin kaygıyı hissetmesi gerekenler, ülkeyi yönetenlerdir” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’NİN TEMİNATI OLMAYA HAZIRIZ”

Milli gazete'de yeralan habere göre, Şerafettin Kılıç, Saadet Partisi’nin ilkeli, yöntemli ve rotası belli bir şekilde çalıştığının altını çizerek, “Bizler Saadet Partisi olarak geleceğimize sahip çıkmak için, bu ülkenin rotasının refah, kalkınma, adalet, hukuk, şeffaflık istikametine dönmesi için teşkilatlarımızla birlikte çalışıyoruz. Yolsuzluğun, haksızlığın, adaletsizliğin olmadığı bir Türkiye’nin teminatı olmaya hazırız” açıklamalarında bulundu.