Yandaş Sabah Gazetesi'nde akaryakıt fiyatları üzerinden ekonomi eleştirisine yer verilmesi dikkatler kaçmadı. Sürekli zamlanan akaryakıt fiyatları istasyon sahiplerini çileden çıkardı...

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar sadece sürücüleri değil maliyetleri artan akaryakıt istasyonu sahiplerini de vurdu. Benzin fiyatı motorin fiyatı LPG fiyatı üzerinde yaşanan zamlar tüm kesimleri derinden etkiliyor. Akaryakıt fiyatlarına yapılan zamlar diğer sektörleri de olumsuz etkiliyor. Akaryakıta zamlar sonrası diğer sektörlerden de zincirleme zamlar geliyor. İktidara yakın Sabah gazetesinde köşe yazıları kalem alan Yavuz Donat, bugünkü yazısında bir akaryakıt istasyonu sahibinin tepkisine yer verdi. Yavuz Donat, Diyarbakır'da bir akaryakıt istasyonu sahibinin televizyonda tartışma programı izlediği sırada “Bunlar boş ve ucuz laf. Karın doyurmuyor. Milletin derdi ekonomi.” dediğini aktardı.

AK Parti iktidarının ekonomi yönetimi günden güne kötüye giderken vatandaşın dayanma gücü de tükendi. Ekonomide atılan bazı adımlar ise dolar kurunda yaşanan yükselişi yeterince durdurmadı. Yine iktidarın adımları sonucunda eylül ayında 8,30 dolaylarında bulunan dolar kuru, aralık ayında 18 TL seviyesinin üstüne fırladı. Türk Lirası tarihi değer kayıpları yaşadı. Kaybı durdurmak için kur korumalı TL mevduat hesabı sistemi devreye sokulsa da bu süreçte yapılan zamların geri alınmasına yetmedi. 

En çok zamlanan ürünlerin başında ise akaryakıt fiyatları geliyor.  Benzin fiyatı ve motorin fiyatı 14 TL'yi geçti.

İktidara yakın ve yandaş olarak adlandırılan Sabah gazetesinde bu konu ufakta olsa gündeme geldi. Sabah Gazetesi yazarı Yavuz Donat gittiği Diyarbakır'dan izlenimlerini bugünkü köşesinde kaleme aldı. Donat, “Akşam televizyon izliyoruz. Gazeteci, kanaat önderi, sivil toplum lideri, din adamı, esnaf, lokanta müşterisi... Kalabalığız. TV'de 'Siyaset, erken seçim, kısır çekişmeler, anketler diyor ki...' Akaryakıt istasyonu sahibi bir Diyarbakırlı sesini yükseltti: 'Bunlar boş ve ucuz laf. Karın doyurmuyor. Milletin derdi ekonomi.” ifadelerini kullandı.