İki müzisyenin işsizlikten intihar ettiği İzmir'de pandemi nedeniyle 170 gündür mekanları kapalı olan kafe bar işletmecileri ve çalışanları sokağa döküldü.

"Hesabı biz ödemeyeceğiz", "İntihar değil cinayet, sorumlusu hükümet" sloganları atan yaklaşık 100 kişi basın açıklaması ile hükümete seslendi.

"Kongreler lebalep maşallah, restoranlar pandemi var mazallah" dövizleri taşıyan çalışanlar AKP'nin kalabalık salonlardaki kongrelerine dikkat çekti. Açıklamada "Esnaf da çalışan da zorda. İş yerlerini açın" ifadeleri yer aldı.

ESNAF, İFLASIN EŞİĞİNDE

Koronavirüs salgınına karşı birçok kısıtlamadan muaf tutulan zincir marketler, son dönemde fahiş fiyat artışlarıyla oldukça tepki toplamıştı. Salgın şartlarını bile fırsata çeviren zincir marketler, hafta sonu kepenk kapatmak zorunda olan esnafın işini daha da zorlaştırdı. Küçük esnafa oranla daha fazla ürün alma gücünü kullanıp fiyat kıran zincir marketler, gıda ürünlerinin yanı sıra tuhafiye, kırtasiye, giyim, nalbur, teknoloji ve daha birçok kalemde sattığı ürünlerle tüm sektörleri olumsuz etkiliyor. Haksız rekabet yüzünden zor durumda olan esnaf ise vergi borçları, kira, çalışan giderleri ve daha birçok harcamanın üstüne bir de koronavirüs kısıtlamalarıyla iflasın eşiğine geldi.

Kaynak:Odatv