2019 yılında gelirinin yüzde 88.8’i bandrol ücreti ve vatandaşın elektrik faturasından gelen TRT geçtiğimiz yıl 3.1 milyar lira gelir toplamıştı. Son yapılan elektrik zammından sonra bu yıl bu gelirin daha da artacağı düşünülüyor.

TBMM KİT Komisyonu'na sunulan TRT raporuna göre, kurum elektriğe gelen zamlarla birlikte vatandaşın faturasından kestiği yüzde 2 oranındaki payını sürekli arttırıyor.

ELEKTRİK FATURASI VE BANDROLDEN 2 MİLYAR 802 MİLYON  TL GELİR

Sözcü’den Ali Ekber’in haberine göre geçen yıl hasılatı 3 milyar 155 milyon 552 bin TL olan TRT'nin, 2 milyar 802 milyon 193 bin TL tutarındaki gelirleri, bandrol ücreti ve elektrik enerjisi hasılat payından meydana geldi.
Sayıştay, TRT'nin kağıt üzerinde “kar” elde etmiş gibi göründüğünü ancak vergiden muaf tutulan bandrol ve enerji payından elde ettiği gelirin indirilmesiyle bunun “zarar”a dönüştüğünü bildirdi.

Söz konusu Raporda “Kurumun 2019 yılı kârlı olmasına karşılık, satış hasılatı içinde yer alan ve vergiden muaf olan 2 milyar 802 bin 193 bin TL tutarındaki bandrol ve enerji gelirlerinin indirilmesinden sonra mali dönem sonucu zarara dönüştüğünden vergi tahakkuk etmemiştir” ifadelerine yer verildi