İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, Belediye Başkanı Barış Ayhan ve Ticaret İl Müdürü Yavuz Selim Aykan ile market denetimine çıktı.

BİM markete denetime giden Sinop Valisi depoda saklanmış Ayçiçek yağlarını göründe BİM’in sorumlusuna “Hayatınızı yaşanmaz yaparız” tehdidinde bulundu.
Ayçiçek yağı  tedariğinde sorun olduğuna yönelik çıkan iddialar nedeniyle vatandaş harekete geçerek marketlerdeki Ayçiçek yağlarını resmen yağmalamışlardı. Bir çok market ellerinde Ayçiçek yağı kalmadığı gerekçesiyle vatandaşları eli boş gönderirken bir çok ünlü marketin de stokçuluk yaptığı öne sürüldü.

“HAYATINIZI YAŞANMAZ YAPARIZ”

Bu iddialar üzerine harekete geçen isimlerden biri de Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu oldu. Vali Karaömeroğlu BİM markete yaptığı denetimde yağ olmadığını söyleyen fakat depoda Ayçiçek yağı çıkan BİM sorumlusunu tehdit etti.

BİM’in mağaza sorumlusuyla Karaömeroğlu arasında şöyle bir diyalog gerçekleşti:

  • Vali Karaömeroğlu: Yağ neden gelmiyor. Var da mı gelmiyor
  • BİM Sorumlusu: Şuan stoklara erişemedikleri için gelmiyor. Bizim elimizde yok şuan.
  • V.K: Deponuza bir bakalım

Depoda stoklanmış bir şekilde Ayçiçek yağlarını gören Vali “Öğleden sora gelin hemen işlem yapın. Hayatınızı yaşanmaz yaparız ona göre. Bu acımamız tavizimiz yok.” İfadelerini kullandı.

Kaynak: Milli Gazete