Türkiye 2022 yılına zam yağmuru ile başladı. Dolar kuru yorumlarıyla tartışılan isim ekonomist Selçuk Geçer ise kallavi zamlara dolar kuru üzerinden ironi yaparak tepki gösterdi.

Türkiye 2022 yılına doğalgazdan elektriğe, akaryakıttan toplu ulaşım ücretlerine, köprü geçiş ücretlerinden vergi, harç ve cezalara zam ile uyandı. Kallavi zamların geldiği Türkiye’de TL’nin değer kaybı her geçen gün artıyor. Dolar kuru da 1 Ocak’a 13 TL’nin üzerinden başladı. Tartışmaların odağında olan ekonomist Selçuk Geçer de sosyal medya hesabından zamların bir bir sıralayıp dolar kuruyla ilgili ironi içerikli bir paylaşımda bulundu. Zamları yazan Geçer, “Zamlara bakmayın siz... Dolar pis düştü ama…” dedi.

Dolar kuru yorumlarından dolayı geçtiğimiz hafta, hakkında BDDK tarafından suç duyurusunda bulunulan ekonomist Selçuk Geçer zamlara dikkat çekti. Sosyal medya platformu Twitter hesabından paylaşımda bulunan Selçuk Geçer, “Resmi Gazete’deki tarife tablolarından yapılan hesaplamaya göre, elektrik tarifelerinde mesken, sanayi ve ticarethane abone grupları için vergi ve fonlar dahil ortalama yüzde 52 ile yüzde 130 arasında değişen oranlarda Zammmmm.” ifadelerini kullandı.

Selçuk Geçer, paylaşımlarının devamında şunları yazdı:

“Doğalgaza yüzde 25 zammmmm.
1 Ocak'tan itibaren geçerli olmak üzere; motorinde 1,29 benzinde 0,61 LPG’de 0,78 TL/LT pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde zammmmm.
2022 yılı itibariyle geçiş ücreti tek yön değil çift yönlü olacak ve araç sahipleri toplam 16,50 lira ödeyecek. Oy oy Oyyyyyyy.
Avrasya Tüneli'nden  otomobil geçiş ücreti 05:00 24:00 saatleri arasında tek yönde 53 TL, 00:00 – 05:00 saatleri arasında yüzde 50 indirimli olarak 26,50 TL olarak belirlendi... ZAmmmmm
Zamlara bakmayın siz... Dolar pis düştü ama…”