Ekonomik sıkıntılar içerisinde olan Türkiye’de yüksek döviz kuru, yüksek enflasyon ve yüksek işsizlik nedeniyle geçim sıkıntısı her geçen gün artıyor.

Metropoll Araştırma Şirketi tarafından yapılan son araştırmaya göre, halkın yüzde 26.6'sı şu anki gelirleri ile temel ihtiyaçlarını bile karşılayamıyor. 

Araştırma sonuçlarına göre aylık geliri ile sadece gıda barınma gibi temel ihtiyaçlarını karşılayabildiğini açıklayanların oranı yüzde 53.6'da kaldı.

Bu sonuçlar her 10 kişiden sekizinin gelirleri ile ya çok zor geçindiğini ya da geçinemediğini ortaya koydu. Araştırmaya göre sadece yüzde 17,7’lik kesim pandemi şartları altında rahatça tüm ihtiyaçlarını karşılayıp geçinebiliyor.

Diğer taraftan gelirleri eriyen halkın yüzde 45,4’ü, muhalefet partilerinin “128 milyar dolar nerede?” kampanyasını olumlu buluyor.

Metropoll'ün Türkiye'nin Nabzı Nisan ayı araştırması, Türkiye genelinde NUTS 2 sistemine göre 26 bölgeyi esas alan 28 ilde tabakalı örnekleme ve ağırlıklandırma yöntemi ile 16 - 21 Nisan 2021 tarihleri arasında toplam bin 752 kişi ile yapıldı. Araştırma; 0,95 güven sınırları içinde +/- 2,34 hata payı ile CATI (Bilgisayar Destekli Telefonda Anket) yöntemiyle gerçekleştirildi.