Sözcü’de yazan Gazeteci Uğur Dündar bugünkü köşesinde AKP’nin bir dolar planı olduğunu güvendiği bir kaynağın sözlerinden yola çıkarak okuyucularıyla paylaştı. Dündar doların biraz daha yükselmesinin bekleneceğini söylerken sonra yapılacakları anlattı

Uğur Dündar okurlarının karşısına “Türkiye'nin geleceğini yakından görebilmek mümkün mü?" başlıklı bir yazıyla çıkarken İktidarın ekonomi politikalarını eleştirdi. Yazısının devamında AKP kaynaklarından iyi haber alan bir dostunun dolar kuruyla ilgili kendisiyle yaptığı konuşmayı köşesine aktaran Dündar  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve AKP’nin bir dolar planı olduğunu kaleme aldı.

BİR SÜRE DAHA DOLAR MÜDEHALE ETMEYECEKLER

Konuştuğu dostunun kendisine “Şapkadan çıkacak bir tavşan kalmış" dediğini yazan Dündar doların bir süre daha yükselmesine müsaade edileceğini belirtirken dolar kuru tepeye ulaştıktan sonra enflasyona endeksli bir tahvil çıkarılacağını anlattı.

Dündar yazısına şu sözlerle devam etti:

Ne olduğunu sordum, anlattı:

'Dövizin bir süre daha yükselmesi beklenecek. Pik yaptıktan sonra enflasyona endeksli bir tahvil çıkarılarak, hem tasarrufların buna yönlenmesi, hem de doların tıpkı KKM'ye geçişte olduğu gibi belirli bir seviyeye inmesi sağlanacak. Yaz aylarında turizmden gelen döviz akışı da buna eklenince, görece bir rahatlama olacak. Sebze ve meyve fiyatlarındaki mevsimsel düşmeyi iktidar ‘Bakın enflasyonda söz verdiğimiz düşüş başladı' diye pazarlayarak, ilk fırsatta baskın erken seçime gidecek. Böylece Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3. kez seçilmesinin önündeki Anayasal engel de aşılacak.'
Dostuma 'Peki ama enflasyona endeksli tahvil Hazine'ye, dolayısıyla vatandaşın sırtına muazzam bir yük daha bindirmez mi?' diye sordum.
Güldü. 'İç borçtan batan bir devleti tarih henüz yazmadı dostum' dedi."