Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin yabancı yatırımcıları çekmek için “Türkiye’nin yatırım ortamı ve sunduğu fırsatları keşfedin” diyerek, ülkede yatırım yapmak için sıraladığı nedenler arasında emekçilerin "ucuz emek gücü" de yer aldı. 

Yatırım Ofisi, “Nitelikli ve uygun iş gücü” başlığıyla, yabancı yatırımcıya şöyle çağrıda bulundu:

“​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Türkiye, 32,7 milyon kişilik iş gücüyle Avrupa'nın üçüncü en büyük iş gücü havuzunu oluşturmaktadır. Türkiye'nin sahip olduğu genç nüfus, iş gücünün büyümesindeki en önemli faktör olarak ülkenin rakiplerine kıyasla üst sıralarda yer almasına katkı sağlamıştır. Türkiye aynı zamanda Avrupa Birliği ülkelerine kıyasla iş gücündeki en yüksek büyümeyi gerçekleştirmiştir.”

İstanbul Ticaret Odası (İTO) da kısa süre önce yabancı yatırımcıyı çekmek için ülkedeki iş gücü maliyetini fırsat olarak sunmuştu. Oda, “Türkiye 10 puan üzerinden 7,35 puan ile ‘nitelikli mühendis bulunabilirliği’nde Polonya, Romana, Çekya gibi ülkeleri geride bırakmıştır. ‘İmalatta saatlik işçi maliyeti’ Türkiye’de 5,6 Amerikan dolarıyken, Almanya’da bu maliyet 47,2 Amerikan dolarıdır” çağrısını yapmıştı.

Kaynak: Odatv