Hava sıcaklığının özellikle gece 0 dereceye kadar düşmesi ve beraberindeki yağmur İstanbul'da etkili olmaya devam ediyor. Soğuk havaya dünden bu yana eşlik eden sert rüzgar ise İstanbul Havalimanı'nda ciddi şekilde hissediliyor.

İstanbul Havalimanı'na inecek uçaklar rüzgar nedeniyle iniş yapamazken, Marmara Bölgesi üzerinde tur atmak zorunda kaldı. Bazı uçaklarsa iniş yapmayı denedi ancak şiddetli rüzgar nedeniyle pisti pas geçmek durumunda kaldı. Bir uçağın piste inemediği görüntüler sosyal medyadan paylaşıldı. İndependent 

Olumsuz hava şartları nedeniyle İstanbul Havalimanı'ndan kalkış yapacak uçaklarsa yaklaşık yarım saatlik gecikmelerle havalanabiliyor.

Körükler yırtıldı

Airporthaber'in aktardığına göre sert rüzgar nedeniyle havalimanındaki körüklerde yırtıklar oluşurken, konteynerler de yerlerinden fırladı. Körüklerin birleştiği noktalardaki ayrılmalar net bir şekilde görülürken, bagaj taşınan konteylerin de zaman zaman devrildiği gözlendi. Apronda daha şiddetli hissedilen rüzgar çalışanlara da zor anlar yaşatıyor.