ERDOĞAN'IN DUYUNU UMUMİYESİ

Prof Dr Mete Gündoğan ve ekibi olarak, daha Türkiye Varlık Fonu (TVF) kurulurken; “Duyunu umumiye yeniden kuruluyor” dediğimizde; "Olurmu canım öyle şey. Gelecek nesil için tasarruf bu" deniyordu.

Duyunu umumiyeysi yeniden kurdukları takdirde tıpkı geçmişte Osmanlı'nın çöküşü gibi ülkemizi ekonomik olarak tamamen çökertecekleri BEKA sorunu yaşatarak bu duruma sokacaklarını ve cehennem hayatı yaşatacakları için; “cehenneme bilet alıyorsunuz” diye uyarılar yapmaya devam ederken rus kızıl ordu korosunun bol bol nakarat olarak söylediyi "kalinka" sözü gibi, hep birlikte koro halinde bize; “Felaket tellallığı yapıyorsunuz“ diye çamur atmalarına rağmen bunları yazarak anlatmaktan hiç vazgeçmedik.

Türkiye Varlık fonunun amacını anlatmaya gerek yok! Çünkü kuruluşu üzerine çok şeyler yazıldı çizildi. Ama yönetim kurulu başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olduğı varlık fonunun, Yeni Duyunu Umumiye olduğu iddiamızın doğruluğu TVF'nin resmi gazete yayınlanarak şatışa çıkarılması ile göstermiştir.[1] [2]

✔️ Türkiye varlık fonu’nun satışa çıkarılması ne anlama geliyor ?

Varlık fonuna devredilen ya da bundan sonra devredilecek olan milli servet niteliğindeki devlete ait kurum, kuruluş ve şirketlerin/gayrimenküllerin neredeyse tamamına dayalı olarak satışa çıkarılmasının veya küresel faizci finans elitlerine borçlanılarak ipotek verilmesinin önünü açmışlardır.

Daha önce bunu yapamıyorlardı. Ama şimdi fonun üçte birini baz alarak borçlanabilirler. 
Bu değişiklik ise, TC hazinesinin yüksek faizle bile borç para/kredi bulamadığını da göstermektedir.

Yani bundan sonra, muhafazakar demokrat ve faizci hükümetimiz dünyanın en yüksek faizini vermesine rağmen, borç para bulmak için daha fazla taviz vereceklerdir maalesef.

✔️ Peki buradaki çıkabilecek esas sorun nedir?

Borç geri ödenemediği takdirede; "Ey Avrupa... Eyy Amerika... Varlıklarımıza el koyamayacaksınız!" diye Türkiyenin 81 vilayetinin şehir merkezlerinde mitinglerde düzenleseniz de, alacaklılar fondaki ilgili varlığa ipotek karşılığında el koyup, kamu şirketlerinin, kurumlarının ve kuruluşlarının yeni sahipleri olacaklardır.

Bu gidişatlar da borçlar ödenemez... Ödenemeyecek
Esas sorun da işte budur.

✔️ Peki bu sorunun temelinde yatan ana nedeni nedir ?

Daha önce de söyledik yine söylüyoruz!
Mevcut ekonomimizde uygulanan faize ve borca dayalı para sistemi temelli ekonomik modeldir.

Belki bizi haksız çıkaracak işler yaparlar diye hala belliyoruz. Ama nerdeee onlarda o feraset! o kabiliyet! o liyakat!

✔️ Hala bir çözüm olduğunu bilin!
Ama dünya da çökmek üzere olan faize ve borca dayalı mevcut ortodoks temelli ekonomi programlarıyla bu işler çözülmez!

✔️ Çözüm nasıl olacak?
Önce önerdiğimiz “taban ekonomisi” modelini öğrenmek için Erdoğan ve Ekonomi yönetimimin kapımızı çalmaktan başka çareleri yok! Çünkü deniz bitti !

Yoksa; 1881 yılında kurulan ve Osmanlının çöküşünü hızlandıran ilk Duyunu Umumiye için nasıl; "Abdülhamid'in Duyunu Umumiyesi" denildiyse,
Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılına 4 kala vuku bulmasına kesin gözle baktığımız ve TC'nin çöküşüne sebep olmasından endişe ettiğimiz ve büyük kaygı duyduğumuz II.Duyunu Umumiye için ise, (aynı zamanda da Varlık Fonu Yönetim Kurulu Başkanı da olan) "Erdoğan'ın Duyunu Umumiyesi" denilecektir.

Gelin hep birlikte bu problemi çözelim 

Vesselam[s.ö]
Sadi ÖZGÜL