Kredi kartı borcu bulunan vatandaşların sayısı son bir yılda 800 bin kişi arttı. Buna göre 34 milyon 700 bin kişinin tüketici kredisi ve kredi kartı borcu bulunuyor. 

Türkiye’de derin bir ekonomik kriz yaşanıyor. Yüksek döviz kuru ve yüksek enflasyonla birlikte peş peşe gelen zamlar, iğneden ipliğe her üründe fahiş fiyatlara neden oldu. Bu durum da alım gücü düşen vatandaşın borçlanmasına neden oluyor. Tüketici kredisi ve kredi kartı borcu bulunan vatandaşların sayısı hızla artıyor.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) verilerine göre, bankalara tüketici kredisi ve kredi kartı borcu bulunan vatandaş sayısı son bir yılda 800 bin kişi arttı. Buna göre 34 milyon 700 bin kişinin tüketici kredisi ve kredi kartı borcu bulunuyor. 

Bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe alınan kişi sayısı da 2021 yılı Ocak-Kasım döneminde 611 bin kişi oldu. Bireysel kredi borcundan dolayı yasal takibe düşen kişi sayısı ise aynı dönemde 1 milyon 182 bin kişiye yükseldi.

Böylece bireysel kredi veya bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe düşen kişi sayısı 2021 yılının Ocak-Kasım döneminde 1 milyon 485 bin kişi oldu.

2021 yılının Ocak-Kasım dönemindeki bu artışla birlikte Kasım 2021 itibarıyla bireysel kredi ve kredi kartı borcunu ödememiş ve borcu devam etmekte olanların sayısı 4 milyon 18 bin 796 kişiye ulaştı.

Kaynak: Milli Gazete