Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un "Öğretmen maaşları en büyük yük" çıkışının ardından tepki gösteren öğretmenler, Twitter'da Selçuk'u istifaya çağırarak başlattıkları hashtag ile ikinci sıradan Türkiye gündemine girdi.

Yeni çağ, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Eğitimde asıl yük öğretmenin maaşıyla ilgilidir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesine bakarsanız, yatırım bütçesinin çok çok küçük olduğunu görürsünüz. Neye göre; personel maaşına göre... Bu tüm okullar için böyledir. Yani asıl yük kira varsa kirada ve öğretmen maaşındadır. Geri kalan yük vergi yüküdür ve elektrik su parasıdır. Eğer vergi yükü devam ederse, eğer maaş devam ederse büyük ihtimal bizim masraflarımız da büyük bir azalma olmaz." ifadelerini kullanmıştı.

İSTİFAYA ÇAĞIRDILAR

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un öğretmen maaşlarıyla ilgili sözlerine tepki gösteren sosyal medya kullanıcıları, Selçuk'a istifa çağrısı yaptı.

Twitter'da başlatılan #ZiyaSelçukİstifa hashtagi ikinci sıradan Türkiye gündemine girerken, atılan tweetlerden bazıları şöyle: