Çıktığı televizyon kanallarında ve sosyal medya platformlarında yaptığı dolar kuru analizleriyle dikkat çeken Selçuk Geçer’den yine çok konuşulacak bir dolar kuru iddiası geldi. Ortaya koyduğu sansasyonel dolar tahminleriyle tanınan Geçer, 2021 yılında dolar kurunun 11 – 17 TL arasında bir seviyeye gelebileceğini belirtti.

Geçtiğimiz yılın kasım ayında 8.58 TL seviyelerine çıkarak tarihi bir rekora imza atan dolar kuru daha sonra gelen Merkez Bankası’nın faiz haberleri ve dolar endeksinin dünyada değer kaybetmesiyle 7.05 TL’ye kadar geriledi. Bir çok teknik analiz uzmanına göre 7.38 TL’nin altında kalan dolar kuru için 6.80 TL’yi görme ihtimalinin yüksek olduğu ortaya koyulurken Selçuk Geçer ise yine şaşırtmadı. Geçer Çetin Ünsalan’ın Youtube kanalında dolar kuru için bu yıl 17 TL’yi bile görebileceğini söyledi.

DOLAR KURUNDA BELİRLEYİCİ AVRASYA TÜNELİ


Dolar kurundaki artış oranının Avrasya Tüneli’nde uygulanan fiyatın artış oranına göre değiştiğini ifade eden Selçuk Geçer “ Geçen sene 5.80 dolar kuru esnasında Avrasya Tüneli’ne yapılan zam oranı 9 lira civarında bir dolar kuruna denk geliyordu. İtiraz eden varsa dönsün baksın. Bu arada 2020 yılı içerisinde tüm müdahalelere rağmen dolar kuru 8.50’ye geldi. Yani 9 TL ile hemen hemen kafa kafaya geldi. Hiç birimizin öyle kafa patlatmasına gerek yok. Demek ki dolar kuırunda Avrasya Tüneli belirleyici. Bu sene içerisinde dolar kurunda 11 TL’yi rahat rahat aşıp 17 TL’lere doğru ghidebilecek bir dolar kuru konuşabiliriz” dedi.

Kaynak: Milli Gazete