Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan karara göre EÜAŞ'ın dağıtım şirketlerine teknik ve teknik olmayan kayıp enerji satışları ile görevli tedarik şirketlerine yapılan satışları kilovatsaat başına 12.6335 kuruşdan 17.2700 kuruşa arttırıldı.

Bu söz konusu artış ile elektriğe yüzde 37 zam gelmiş olduğu duyuruldu. Seçimden bir gün sonra olması ise dikkat çekti.

Dağıtım şirketlerine ise genel aydınlatma kapsamında satışları kilovatsaat başına 25.4600 kuruş olarak belirlendikleri görüldü.

Yaşanan bu gelişme vatandaşların "elektrik faturalarına yüzde 37 zam geldi" olarak anlaşıldı. Konu ile ilgili Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan (EPDK) resmi açıklama geldi. EPDK'dan yapılan açıklamada "Resmi Gazete’de yayımlanan elektrik tarifelerinin tüketicilere yansıyan fiyatlarda herhangi bir değişiklik veya zam kesinlikle söz konusu değildir." ifadelerine yer verildi.

İŞTE EPDK'DAN ELEKTRİĞE YÜZDE 37 ZAM AÇIKLAMASI

"Resmi Gazete’de yayımlanan tarifelerin tüketicilere zam olarak yansıyacağı şeklinde bazı medya organlarında haberler yer almıştır. Bilindiği üzere elektrik fiyatlarını oluşturan çok sayıda unsur söz konusudur.

Bunlardan bazıları dönemsel olarak artış yönünde, diğer bazıları ise azalış yönünde değişebilmektedir. 1 Nisan 2019 tarihinden itibaren geçerli olan elektrik fiyat bileşenlerinde bazı değişmeler olmakla birlikte vergi fon ve paylar dahil nihai fiyatlarda yani tüketiciye yansıyan fiyatlarda herhangi bir değişiklik veya zam kesinlikle söz konusu değildir.

Daha önce Kurumumuz tarafından yapılan açıklama doğrultusunda tekrar etmek isteriz ki, tüketicinin faturasına yansıyan bir artış, bir zam yoktur.

Kamuoyunu yanıltıcı haberlere itibar edilmemesini önemle rica eder, iyi çalışmalar dileriz"