Türk Eczacılar Birliği (TEB) piyasada bulunamayan bazı ilaçlarla ilgili yaptığı açıklamada tedirgin edecek ifadeler kullandı. TEB, piyasada bulunamayan ilaç sayısındaki artışın temel sebeplerinden birinin Güncel ilaç ve euro kuru arasındaki fark olduğunu söyledi. Ekonomist  Özgür Demirtaş ise 27 Ekim 2021 tarihinde sosyal medya hesabından bu duruma ilişkin çarpıcı bir uyarıda bulunmuştu.

ÖZGÜR DEMİRTAŞ: PİYASADA YAKINDA BİRÇOK İLAÇ BULUNAMAYACAK

Özgür Demirtaş, yakında piyasada birçok ilaç bulunamayacağını söylemişti. Demirtaş, sosya medya platformu Twitter hesabından, “Uyarıyorum: Hükümetin ilaç firmalarına verdiği ödeme, ilacın AB'deki fiyatının en düşüğünden bile düşük. Fiyatı bulduğu Euro kuru ise gerçekte olanın yarısı bile değil. Bu sürdürülemez! Piyasada yakında birçok ilaç bulunamayacak. Haksız olsam keşke ama maalesef böyle olacak.” ifadelerini kullanmıştı.

TEB: ÖNLEM ALINMAZSA İLAÇ KRİZİ DERİNLEŞECEK

Türk Eczacıları Birliği (TEB) bugün yaptığı açıklamada, “Şu anki tabloda 645 ilaçta sıkıntı yaşanıyor; eczacılarımız ilaç temininde ve ilaçları hastaya ulaştırmada güçlük yaşıyor. Halk sağlığını tehdit eden bu durum karşısında önlem alınmazsa ilaç krizi derinleşecek, bulunamayan ilaç sayısında artış yaşanacaktır.” dedi.