Koronavirüs salgını nedeniyle yarı kapasiteyle çalışan otobüs firmaları bilet fiyatlarına inanılmaz zamlar yapmıştı. Uçak biletine zam gelecek mi sorularına Pegasus CEO'su Mehmet Nane cevap verdi.

Salgın sebebiyle birçok sektörde zamlar yapıldı. Ancak en çok merak edilen konulardan bir tanesi ise, "Uçak bileti fiyatlarına zam gelecek mi?" Sorusu oldu.

Koronavirüsü salgınında ülkelerde normalleşme adımları yavaş yavaş atılırken havacılık sektörü de bunlardan nasibini aldı. Peki ya Korona virüsü sürecinde uçak biletlerine nasıl bir zam yapılacak veya ücretlerde bir artış gerçekleşecek mi?

Pegasus CEO'su Mehmet Nane BBC Türkçe'nin sorularını yanıtladı. Nane, Korona virüsü sürecinin bilet fiyatlarına nasıl yansıyacağı sorusuna ‘şu an için biletlerde bir fiyat artışı öngörmedikleri’ cevabını verdi.

Mehmet Nane,"Bilet fiyat artışları onaya bağlı. Yurt içindeki bilet fiyatları tavan fiyat uygulaması ile belirleniyor. Tavan fiyat uygulaması da Ulaştırma Bakanlığı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü onayına tabiidir. Böyle bir artış varsa, Özel Havayolu İşletmeleri Derneği olarak Bakanlığımıza ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne başvururuz. Ama böyle bir çalışmamız şu an yok, bu nedenle size (olası artışa ilişkin) bir yüzde veremem" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Milli Gazete