Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’nin göreve getirilmesinden sonra kardeşinin firmasındaki şube artışı gözlerden kaçmadı. BG Store'nin 3 aydaki yatırım atağı, ticari sicil verilerine yansıdı.

Naci Ağbal’ın yerine 2 Aralık 2021’de Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğuna oturan Nurettin Nebati’nin bu göreve getirilmesi sadece kendisine değil kardeşine de yaradığı öne sürüldü. Nurettin Nebati’nin kardeşine ait giyim şirketi bu süre zarfında inanılmaz bir büyüme kaydetti.

Bakan Nurettin’in Nabati kardeşine ait Nebbati isimli şirkete ait işletmeler arasında bulunan BG Store, üç ayda bünyesine dokuz şube daha ekledi. BirGün'den Mustafa Bildircin’e ait bu iddiaya göre 1979 senesinde ticari faaliyetlerine başlayan Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’nin aile şirketinin son 3 aydaki yatırım atağı, ticari sicil verilerinde ortaya çıktı.

3 AYDA İNANILMAZ YÜKSELİŞ

Türkiye dışında İngiltere, Suudi Arabistan, Rusya, ve Azerbaycan gibi ülkelerde de mağazaları bulunan BG Store’a ait toplam mağaza sayısı 110’u buldu. Bu mağazaların 97’si yurt içinde, 13’ü ise yurt dışında faaliyet gösteriyor. 29 Aralık 2021 ile 3 Ocak 2022 yani Bakan Nebati’nin Maliye Bakanı olduğu dönemleri içeren bu tarihler arasında dokuz yeni şube daha açıldı. Bu açılan açılan dokuz şubeden üçünün, İstanbul’daki lüks AVM’lerin içinde olduğu bilgisi de alındı

Fiyatların oldukça pahalı olduğu bu giyim mağazasında tişörtler ortalama 230 TL, ceketler 600 TL, montlar 800 TL, elbiseler 700 TL, kazaklar ise 920 TL’den fiyat etiketleri bulunuyor.

Kaynak: Milli Gazete