Ekonomist Murat Muratoğlu, Ukrayna - Rusya krizinin devam etmesi durumunda bunun Türkiye ekonomisini nasıl etkileyebileceğini çarpıcı verilerle ortaya koydu.

Muratoğlu bugünkü köşe yazısında, ''Ekonomik yaptırımlar sertleşirse Türkiye'nin de bu yaptırımlara uymak zorunda kalması çok olası… Bu yaptırımlar dengemizi iyice bozabilir.

Uymak zorunda kalmasak bile illaki ekonomimiz etkilenecek. Tahıl fiyatları ve enerji fiyatları uzun süre yüksek kalabilir. Bırakın fiyatların artmasını mevcut seviyelerde bile kalması, Türkiye'nin kaldırabileceği bir yük değil…

Buğday ithalatının yüzde 86'sını, ülkeye gelen turistin yüzde 27'sini Rusya ve Ukrayna'dan alıyoruz… Doğalgazın da yaklaşık üçte birini Rusya'dan sağlıyoruz. O yollar tıkanırsa biz de tıkanırız.

Bu durum enerji ve gıdada arz güvenliği sorunu yarattığı gibi döviz stratejisini üzerine kurduğumuz turizm ve ihracat planlarımızı tamamen sekteye uğratabilir.

Hele bu süreç uzarsa biri her zamanki gibi Türkiye kaybedenlerden biri olarak adını yazdırır tabelaya… Zaten her halttan olumsuz etkilenen yegane ülke kendisi… Nedeni, kötü yönetilen ekonomisi…'' ifadelerini kullandı.