Dolar kurundaki yükseliş sonrasında gıda ve akaryakıt fiyatlarına zam üstüne zam geldi. Yapılan zamlara bir yenisi de 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri ekleniyor. 

Bazı kaynaklara göre Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) tarafından işletilen 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri ile devletin işlettiği otoyollara yüzde 25 oranında zam geleceği belirtiliyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın tebliğine göre, 2022 yılındaki vergi, harç ve cezalarda yüzde 36.2 artış yapılmıştı.

Vergi, harç ve ceza oranlarını yüzde 50 düşürme veya artırma yetkisi olan Cumhurbaşkanı Recep  Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta Resmi Gazete'de yayımlanan bir kararla gelecek sene yapılacak zam oranından yüzde 11.20 indirim yaptı. Motorlu Taşıtlar Vergisi’ni (MTV), yeniden değerleme oranı yüzde 36.20'den yüzde 25'e çekildi. 2022 yılında MTV zammı yüzde 25 olarak uygulanacak. 

MTV’deki artış sonrasında gözler kamunun sunduğu diğer mal ve hizmetlere çevrildi. Bunların başında da devletin işlettiği köprü ve otoyollar geliyor. 

KGM, İstanbul’da her gün binlerce aracın kullandığı 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprülerini işletiyor. Söz konusu köprülerde otomobil geçiş ücreti, 13 TL 25 kuruş. 

İct media'da yer alan habere göre; 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri ile devletin işlettiği otoyollara ocak ayında yüzde 25 oranında artış yapılması yüksek olasılık olarak değerlendiriliyor. Kaynaklar, bu konuda henüz net bir kararın verilmediğini belirterek, “Bu yönde bir artış beklenebilir” dedi.

Köprü ücretlerinde yüzde 25'lik bir zam yapılırsa 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden geçiş ücreti 16 TL'yi aşacak.

Kaynak: Milli Gazete