Habertürk sunucusu Mehmet Akif Ersoy, TCMB'nin son 10 günde piyasaya üçüncü kez müdahale ettiği haberi aktarırken vatandaşın belini büken son zamlara da tuvalet kağıdı örneği üzerinden tepki gösterdi.

Merkez Bankası'nın artan döviz kurlarının ardından piyasalara müdahale haberini verdikten sonra zamlara tepki gösteren Habertürk'te 'Manşet' programını sunan Mehmet Akif Ersoy, zamların vatandaşı doğrudan etkilediğini söyleyerek, tuvalet kağıdına ödediği rakama şaşırdığını belirtti.

FAİZ İNDİRİMİ ARTTIKÇA DOLARİZASYON ARTACAK

Mehmet Akif Ersoy, Habertürk'te sunduğu "Manşet" programına bağlanan Prof. Dr. Burak Arzova ile  ekonomistMurat Sağman ile son gelişmeleri değerlendirdi. Ekonomist Murat Sağman, vatandaşın enflasyondan korunmak için döviz aldığını söyledi. Faiz indirimine devam ettikçe dövizdeki dolarizasyonun artacağını vurgulayan Sağman'a yanıt veren Habertürk sunucusu Mehmet Akif Ersoy, " Dolar şu an 13.88 oldu, aynı yere geldi" şeklinde açıklamada bulundu.

"ŞOK OLDUM"

Doları işaret ederek konuşmasına devam eden Mehmet Akif Ersoy, "Nerede duracak bu? Bunun bir yerde durması gerekmez mi? Hakikaten stres oluyoruz. Bu vatandaşı o kadar doğrudan ilgilendiren bir şey haline geldi ki. Çok konuşuldu sosyal medyada ama yaşadığım için söylüyorum. Alışveriş yapıyorum, tuvalet kağıdı 130 lira yazıyordu, şoke oldum." şeklinde tepkisini gösterirken, Prof. Dr. Arzova'nın yanıtı ise, "Süte baktığımız zaman 6.90'dan aldığımız süt 15 lira. Yani hayatımızı doğrudan etkiliyor." oldu.