İYİ Parti Ankara Milletvekili ve Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz Twitter hesabından iki bakana isim vermeden döviz eleştirisinde bulundu. Yılmaz Bakanlardan birinin sabık(eski) olduğunu diğerinin de görevde olduğunu belirtti.

Görev başındaki iki bakanın döviz alışveriş odasına "Hiç girmediğini" belirten Yılmaz, "Döviz alım satımının nasıl yapıldığı konusunda hiçbir bilgileri yok." dedi.

edi.

Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz’ın mesajı şöyle:

"Biri sabık diğeri halen görev başında iki bakandan birincisinin ne kadar iyi bir vergici olduğunu bilmiyorum. Ancak her ikisinin de hiç döviz alışveriş odasına girmediği kesin, döviz alım satımının nasıl yapıldığı konusunda hiçbir bilgileri yok. Konuştukça batıyorlar. Devam"

Sosyal medyada ise Durmuş Yılmaz'ın eski Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile görevdeki Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ı kastettiği yorumları yapıldı.

Canikli, 128 milyar dolar tartışmalarına ilişkin, "Bir talep var TL'den dövize geçme talebi. Piyasa karşılamıyorsa Merkez Bankası karşılıyor. Aksi halde temerrüde düşer. Temerrüd ne demektir? İflas demektir." ifadelerini kullandı." ifadelerini kullanmıştı.