Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken'den zincir marketlerin ekmek, sigara ve et vb. gibi birçok ürünü satmasını yasaklayacak öneriyi bakanlığa sundu.

Hükümet enflasyonun sorumlusu olarak zincir marketleri hedef aldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, zincir mağazaların FETÖ ile bağlantısının araştırılmasını isterken, Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Başkanlığı görevinden dün akşam istifa etti. İktidar ile zincir marketler arasında sert rüzgarlar eserken, çok konuşulacak bir öneri Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken'den geldi.

Palandöken, Ekmek, sigara, et, alkollü içecek, mobilya, elektronik eşya, cep telefonu, beyaz eşya, hırdavat, ayakkabı, kıyafet, ev tekstili, deniz ürünleri pastane ürünleri, otomobil araç gereçlerinin satışını yasaklayacak, yasa değişikliği önerisini hem Ticaret Bakanlığı hem de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na iletti.

Elektronik ticarete dair yasal düzenlemeyi hatırlatan Palandöken, "Zincir marketler, hızlı tüketim malları dışındaki ürünlerle kendi özel markalı ürünleri satmasın. Marketlerin indirim ve reklam bütçeleri sınırlandırılsın. Devlete lisans bedeli ödesin. Kurallar belli olmalı" diye konuştu.

Palandöken, marketlerin haftada bir gün pazar günleri tatil yapmaları gerektiğini diğer günler de sabah 10.00'da açılıp akşam 19.00'da kapanmalarını istedi.