LPG Otogaz fiyatları fırladı. Kasım ayında 5 kez zamlanan LPG Otogaz fiyatları dün akşam yeniden zamlandı. Gelen son zam ile birlikte LPG Otogaz litresi İstanbul'da Aygaz istaysonlarında 8,25'e yükselmiş olacak.

LPG Otogaz fiyatları için Aygaz tarafından  EPDK'ya bildirilen KDV dahil tavan satış fiyatı gelen zam  ile birlikte 8,25'e yükseldi ve istasyonlarda 35 litrelik LPG deposu 288,75 TL'ye doluyor.

LPG Otogaz fiyatlarının artışı ile ilgili geçtiğimiz günlerde ekonomi yazarı ve  İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkan Yardımcısı şu sözlerle açıklamıştı:

"Türkiye'de LPG'li araç oranı yüzde 38,4 ile Avrupa ülkelerinin arasında listenin başında yer alırken ikinci sırada Polonya, üçüncü sırada ise İtalya yer aldı. Zamların son aylarda bu kadar gelmesinin sebebi LPG Otogazlı araç kullanımın artmasından kaynaklanıyor."

LPG OTOGAZ FİYATLARI SONRASI GÜNDEM OLDU

LPG Otogaz zamları sonrasında vatandaşlar kara kara düşünürken "Aylık akbil ne kadardı?" sorusu gündeme geldi.

Sosyal medyada vatandaşlar akaryakıt fiyatlarına özellikle LPG Otogaz'a gelen zamlara en çok tepki gösterirken "6 yıl önce arabayı aldığımda LPG tankını 65 liraya dolduruyordum. Yarından itibaren 288,75 TL'ye dolacak. Aylık akbil ne kadardı?" diyerek tepki göstermeye başladılar.

Öte yandan İstanbul'da İETT'de aylık akbil olarak bilinen tam mavi kart ile seyahat etmenin ücreti 317 lira.

Kaynak: Milli Gazete