Çift maaşlı ilk bakan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kulislerde dolaşan iddialara göre, Türk Telekom'da Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etti.

Lütfi Elvan'ın yerine  Hazine ve Maliye Bakanlığı  koltuğuna oturan Nureddin Nebati, çift maaşlı olan ilk bakan olmuştu. Bakan yardımcılığı döneminden itibaren Türk Telekom'da Yönetim Kurulu üyeliği olan ve bakan olmasıyla çift maaşıyla gündeme oturan Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'nin görevinden istifa ettiği ortaya çıktı.

BAKAN NEBATİ İSTİFA ETTİ

Kulislerde dolaşan iddialara göre 17 Ocak Pazartesi günü Türk Telekom, Olağanüstü Genel Kurul toplantısını yapacak. Toplantıda, yönetim kurulu üyelerinin seçimi yapılacak ve ücretleri tespit edilecek. Toplantı öncesinde Bakan yardımcılığı sırasında Türk Telekom Yönetim Kurulu üyesi olan Bakan Nebati'nin kuruldan istifa ettiği öne sürüldü. 

FAİZE DUA İSTEYEN YARDIMCI YENİ ÜYE OLACAK

İddialara göre bakan Nebati'nin yerine Türk Telekom Yönetim Kurulunda, TBMM'de faiz için dua isteyen Bakan Yardımcısı Murat Zaman’ın üyesi olarak atanması bekleniyor. Zaman TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, kur korumalı mevduat sistemi için; "Dua edin de tutsun!" demesiyle gündeme gelmişti.

Öte yandan Bakan Nebati'nin bakan yardımcılığı döneminde aldığı maaş ile Türk Telekom YK ücreti ve 6 ikramiye ile birlikte toplam aylık gelirinin 61.766 TL olduğu ortaya çıkmıştı.

Kaynak: Milli Gazete