Türkiye'deki yüksek enflasyon önüne geçilemeyen bir hale gelmişken, ülkenin diğer dünya ülkeleriyle olan enflasyon uçurumu, durumun vahametini bir kez daha gözler önüne serdi. Korkutan tabloya göre Türkiye, enflasyonda yüzde 50'yi geçen tek ülke iken kendisine en yakın orana sahip ülke, yüzde 10'un biraz üzerinde olan Litvanya oldu.

Enflasyonun devamlı yükselişiyle, hayat pahalılığı vatandaş için dayanılmaz bir hale geldi. Enerji ve gıda da dahil olmak üzere neredeyse her türlü ürüne gelen fahiş zamlar, DİSK-AR'ın araştırmasına göre yüzde 69'u asgari ücretle çalışan Türkiye'de geçinebilmeyi imkansız kılıyor.

Hal böyleyken, geçim sıkıntısı devamlı ülke gündeminde yerini koruyor. Öyle ki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada yüksek enflasyona değinmiş ve "Yüksek enflasyon ve fahiş fiyat artışları sadece bizim sorunumuz değildir. Avrupa ülkelerinin çoğu bizden vahim tablolarla karşı karşıyadır. En gelişmiş ülkelerin yöneticileri bile vatandaşlarına refah seviyelerinin düşeceğini söylemektedir" açıklamasında bulunmuştu.

TÜRKİYE VE DİĞER ÜLKELER ARASINDAKİ DEV ENFLASYON UÇURUMU

Ekonomist Uğur Gürses ise enflasyonun küresel bir sorun olduğu görüşüne karşılık "Tüm dünyada enflasyon var, bizde de…" notunu düşerek, Türkiye'nin de dahil olduğu dünya ülkelerinin OECD tarafından hazırlanan enflasyon grafiğini paylaştı.

Grafikte Türkiye'nin yüzde 50'yi geçen tek ülke olmasına ek olarak, kendisine en yakın oranın da, yüzde 10'un biraz üzerinde olan Litvanya olması, aradaki uçurumun altını çizdi.