Yap-İşlet-Devret modeli ile inşa edilen köprü ve otoyollar için verilen devlet garantisi, vatandaşın sırtına yük olmaya devam ediyor. Koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle vatandaşların evine kapandığı ve ekonominin durma noktasına geldiği bu günlerde, Osmangazi Köprüsü ve çevre otoyolları için Nisan ayında 2.5 milyar TL ödeme yapılacak.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü için ise1.6 milyar TL ödenecek.

BİR YILDA 3. KÖPRÜ İÇİN 3 MİLYAR TL ÖDEDİK!

Anadolu ve Avrupa yakasını üçüncü kez birbirine bağlayan Yavuz Sultan Selim Köprüsü için 2019 yılının ikinci yarısında beklenen sayıda araç geçmediği için devlet, ICA’ya1.6 milyar TL ödeme yaptı.

Günde 135 bin araç geçişini garanti edildiği 3. Köprü için Karayolları Genel Müdürlüğü 2019 yılının ilk 6 ayı için de 1 milyar 450 milyon TL ödeme yapmıştı. Son olarak köprünün ortaklarından İtalyan Astaldi firmasının konkordato ilan etmesinin ardından Yavuz Sultan Selim Köprüsünün yüzde 51’lik hissesine Çinliler talip olmuştu.

OSMANGAZİ İÇİN 2.5 MİLYAR TL

Osmangazi Köprüsü’nün içinde olduğu ve Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu için devlet tarafından Otoyol A.Ş.’ye yıllık 14 milyon 600 bin araç garantisi verildi.

Günlük 40 bin araç geçişine tekabül eden Osman Gazi Köprüsü ve çevre otoyolları için 2019 yılı için 2.5 milyar TL ödeme yapılacak. Devletin kasasından çıkacak olan ödeme ise koronavirüs salgının giderek yayıldığı, ekonominin durma noktasına geldiği Nisan ayında gerçekleştirilecek.

Kaynak: Milli Gazete /  Baki Sancak