AK Parti  hükümeti tarafından Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü Ankara’dan yaz ortasında İstanbul’a taşınması planlanıyor. İddiaya göre Genel Müdürlüğün yeni yeri İstanbul Ataşehir’deki Finans Merkezi olacak. Bu iddiaları köşesine taşıyan  Barış Yarkadaş “Boşaltılan binalar kime peşkeş çekilecek?” sorusunu sordu.
Korkusuz yazarı Barış Yarkadaş bugünkü köşesinde Ziraat Bankası’nın Ankara’dan İstanbul’a taşınmasnı Ankara’yı değersizleştirme operasyonu olarak gördüğünü ifade ederken Ziraat Bankası çalışanlarına baskı yapıldığı öne sürdü.

Türk kamu idaresi ve kamu bankacılığı tarihinde böyle bir zulmün görülmediğini belirten Yarkadaş çalışanlara “İstanbul’da çalışmak istiyorum” yazısının zorla yazdırıldığını aksi taktirde “çalışmak istediğiniz on ili yazar ya da tazminatınızı alarak işten ayrılırsınız! “ şeklinde tehditler savrulduğunu yazdı.

Barış Yarkadaş’ın Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü’nün neden İstanbul’a taşınmak istendiğiyle ilgili kaleme aldıkları ise çok daha vahim. Yarkadaş’ın iddiasına göre Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü’nün Ankara’daki boşaltılan binası birilerine peşkeş çekilmek için boşaltılıyor.

ZİRAAT BANKASI  KALYON İNŞAAT'A MI PEŞKEŞ ÇEKİLECEK

Yazısında “Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü hangi ihtiyaç veya zorunluluktan dolayı İstanbul’a taşınıyor?” sorusunu soran Yarkadaş Kalyon İnşaat’ı hedef göstererek şunları yazdı:

Ankara’nın içi adım adım boşaltılırken, İstanbul ise daha da yaşanmaz hale getiriliyor. Finans Merkezi olarak ilan edilen Ataşehir; dolayısıyla İstanbul yeni bir insan ve araç yükü ile karşı karşıya bırakılıyor. Ankara’nın içinin boşaltılması, Anadolu’nun da çöküşünü beraberinde getiriyor.
Peki tüm bunlar neden yapılıyor?
İnsanın aklına onlarca soru geliyor!
Acaba; Kalyon İnşaat’a yaptırılan bu yeni bina da mı “garantili ödeme” kapsamında?
Bu ısrarın ve inadın sebebi nedir?
Bir başka soru ise şu:
Başta  Merkez Bankası olmak üzere diğer kamu bankalarının genel müdürlükleri de İstanbul’a getiriliyor. Bu bankaların Ankara’daki binaları ne için kullanılacak ya da kimlere peşkeş çekilecek?