Kılıçdaroğlu'nun Türk Telekom'un özelleştirilmesiyle ilgili "Elin oğluna Türk Telekom'u verdik, cebinden bir sent bile çıkmadı" dediği kurum, bir de dudak uçuklatan kar elde etmiş oldu.

Türk Telekom, 2021 yılı üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Türk Telekom Genel Müdürlüğünde, Şebeke Yönetim Merkezi, Türk Telekom Siber Güvenlik Merkezi ve 2021 yılının 3'üncü çeyreği finansal sonuçlarına ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, şirketin temmuz-eylül döneminde beklentilerin üzerinde büyüyerek 2021'deki yüksek performansını sürdürdüğünü söyledi.

Türk Telekom, 2021 yılının ilk 9 ayında 24,4 milyar lira gelir elde etti. Bu dönemde net kârı 4,7 milyar liraya çıkan Türk Telekom’un toplam abone sayısı ise 51,4 milyona ulaştı.

İşte, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türk Telekom'un özelleştirilmesiyle ilgili "Elin oğluna Türk Telekom'u verdik, cebinden bir sent bile çıkmadı" dediği kurum, bir de dudak uçuklatan kar elde etmiş oldu.

NE OLMUŞTU

Türk Telekom'un özelleştirilme süreci yıllarca kamuoyu gündeminde yer almış ve nihayet 2005 yılında özelleştirilme işlemi gerçekleşmişti. Bu işlem gerçekleştiğinde dönemin Maliye Bakanı Kemal Unakıtan yaptığı açıklamada bunun en büyük özelleştirme olduğunu belirterek "Bu paralar Türkiye'ye olan güvenin göstergesidir" demişti.

Yabancı yatırımcıların AKP'nin yönettiği Türkiye'ye olan güvenlerinin bir sembolü haline gelen ve yabancı sermaye girişine örnek olarak gösterilen bu özelleştirmenin hiç de söylendiği gibi bir iş olmadığı zamanla ortaya çıktı.

21 yıllık işletme imtiyazı ile Türk Telekom'u 6,5 milyar dolara satın alan OGER grubu, bu alım için elini cebine atmadığı gibi yurt dışından para girişi bile sağlamamıştı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise o dönem yaptığı açıklamada, kurumlar vergisi oranının niçin Türk Telekom'un özelleştirilmesinden sonra indirildiğini, bu suretle birilerinin, Türk Telekom'a üçüncü bir ortak olup olmadığını sormuştu.

"SÖKE SÖKE ALACAĞIM"

Kılıçdaroğlu, bu yılın Haziran ayında yaptığı grup toplantısında da Türk Telekom'un özelleştirilmesine değinmişti.

“Türk Telekom rezaleti meydanda" diyen Kılıçdaroğlu, "Elin oğluna Türk Telekom'u verdik, cebinden bir sent bile çıkmadı. bu soygunun vebali var mıdır, vardır. Bunlar kul hakkı yiyorlar. O nedenle bunlara haramzade diyorum. İstedikleri kadar bağırsınlar ben bu milletin hakkını savunmak zorundayım, aksi halde ben niye siyaset yapayım" demişti.

Odatv'de yeralan habere göre,  Türk Telekom vurgunuyla suçlanan Lübnan Başbakanı Saad Hariri’yle ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, “Hariri ailesinden Türk Telekom'un parasını söke söke alacağım” diye belirtmişti. 

Kılıçdaroğlu ayrıca, "Türk Telekom'u belli bir süreliğine satın aldılar. Parayı nereden aldılar? Kamu bankalarından, yani bizim bankalardan aldılar. Kârlarını yediler, paranın geri ödenmesine sıra gelince 'Biz parayı ödemiyoruz' dediler. Türkiye Cumhuriyeti’ni soydular" diye de söylemişti.