Asgari Ücret Tespit Komisyonu, son toplantısını bir türlü gerçekleştiremeyip rakamı paylaşamıyor. Yaşanan bu belirsizlik ile ilgili kapalı kapılar ardında büyük bir krizin yaşandığı iddia ediliyor.

Asgari ücrette son toplantı ile ilgili belirsizlik büyüyor… Kapalı kapılar arkasında büyük bir krizin yaşandığı ileri sürülüyor…

Külliye’nin de dahil olduğu iddia edilen bu kriz nedeniyle dördüncü toplantı hep bir diğer güne erteleniyor.

RAPOR KRİZİ YAŞANIYOR

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen üçüncü toplantı sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, dördüncü toplantının hemen yapılacağını ve rakamın açıklanacağını açıklamıştı. Ancak bu açıklamanın üzerinden bir hafta geçmesine rağmen komisyon bir türlü toplanamadı. Hükümet kanadından toplantı için izin çıkmadığı ileri sürülen iddialara göre, yaşanan bu krizin Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan bir rapor olduğu iddia edildi.

RAPORUN REVİZE EDİLMESİ İSTENİYOR

İşçi için yüksek bir rakamın, işveren için ise önemli desteklerin yer aldığı iddia edilen raporun ise hükümet tarafından tepki gördüğü iddia edildi. Raporun vergi kalemlerinde önemli bir azalmayı öngörmesinin tepkinin nedeni olduğu ifade edilen iddialara göre, hükümet kanadı, raporun bu hali ile komisyona sunulup resmiyet kazanmasını istemeyerek, revize istiyor. Bunun da komisyon görüşmelerini çıkmaza soktuğu belirtiliyor.

Kaynak: Milli Gazete   /Ahmet Sesli