İstanbul’da, Beykoz Belediyesi’nin “Oyun grupları” alım ihalesini Kamu İhale Kurulu (KİK) bozdu. İhaleyi alan, AKP İzmir Gençlik Kolları Mali İşler Başkanı’nın şirketi ihaleden atıldı. AKP’linin şirketine ait teklifi değerlendirme dışı bırakan KİK, ihale işlemlerinin yeniden gerçekleştirilmesine karar verdi.

AKP yönetimindeki Beykoz Belediyesi’nin, “Park ve Bahçeler Müdürlüğü İhtiyaçlarında Kullanılmak Üzere Oyun Grupları Alımı” ihalesi KİK’e şikayet edildi. İhalede en iyi ikinci teklif sahibi olan firmanın yaptığı itiraz, 25 Kasım 2020 tarihli KİK toplantısında görüşüldü. KİK, Merkezi İzmir Torbalı’da bulunan Yapısan Park Çocuk Oyun Parkı İmalatı İnş. San. Ve Tic. Ltd. Şirketi’ne bırakılan ihalede, ihale mevzuatına aykırı işlemlerle yapıldığı iddialarını inceledi.

İHALEYİ ALAN İHALE DIŞI BIRAKILDI

KİK’in kararında özetle şöyle denildi:

“İdarenin bilgi talebi üzerine dahi sunulan belgede yer alan ürünle, Teknik Şartname’de düzenlenen ürünün eşleşmediğinin anlaşıldığı, Dolayısıyla, başvuru sahibi isteklinin anılan iddiasının yerinde olduğu sonucuna varılmıştır.

Sonuç olarak, belirtilen mevzuata aykırılıkların düzeltici işlemle giderilebilecek nitelikte olduğu tespit edildiğinden, Yapısan Park Çocuk Oyun Parkı İmal. İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.nin teklifinin değerlendirme dışı bırakılması ve bu aşamadan sonraki ihale işlemlerinin mevzuata uygun olarak yeniden gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu kararın tebliğ edildiği veya tebliğ edilmiş sayıldığı tarihi izleyen 30 gün içerisinde Ankara İdare Mahkemelerinde dava yolu açık olmak üzere, düzeltici işlem belirlenmesine, oybirliği ile karar verildi.”

İHALEDEN ATILAN AKP’LİNİN FİRMASI

Odatv'nin haberine göre, KİK’nin ihaleden attığı İzmir merkezli Yapısan Park firması, resmi kayıtlara göre 2013 yılında kuruldu. 2014 yılında firmanın hisselerini, o tarihte 18 yaşında olan Tuğrul Mustafa Turgut satın aldı. Firmanın kendi internet sitesine göre Ege Bölgesi’nde ve İstanbul’da birçok belediyeden ihaleler aldı. Firma sahibi Tuğrul Mustafa Turgut, AKP İzmir Gençlik Kolları yönetim kurulu üyesi. 2018-2019 yıllarında Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyeliği yapan Turgut, 2019’da Gençlik Kolları Ekonomi ve Mali İşler Başkanlığı’na getirildi. Turgut, partinin internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 1996 Konya Selçuklu doğumlu. 

Odatv.com