İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin verdiği  bilgiye göre, "trafikte azalma var" iddiası doğru. Bu durumun altında yatan nedenlerin başında akaryakıta gelen peş peşe zamlar oldu.

İstanbul'un trafik sorunu yıllardır sürüyor. Yer yer bu trafik çilesi, vatandaşları da isyan ettiriyor.

Son zamanlarda ise trafikte bir rahatlamanın olduğu görülüyor. Sosyal medya kullanıcıları da yaptıkları paylaşımlarda, İstanbul trafiğinin azaldığını ve gidilen yol mesafesinin en az yarı yarıya kısaldığını aktaran görseller paylaştı.

Odatv'nin Haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin verdiği bilgiye göre ise, "trafikte azalma var" iddiası doğru. Bu durumun altında yatan nedenlerin başında akaryakıta gelen peş peşe zamlar oldu.

Benzine gelen zamlarla beraber trafik yoğunluğunun azaldığı bir sürecin yaşandığını belirten İBB yetkilileri, benzine zam geldikçe, kişisel araç kullanımında azalmaların yaşandığını aktardı.

İki hafta önce, uzak ilçe merkezleri; Tuzla, Pendik, Avcılar, Büyükçekmece gibi yerlerden şehir merkezine gelen araçlarda azalmanın olduğunu ifade eden İBB yetkilileri, son bir haftadır ise bu durumun şehir içine doğru da genişlediğini ve buralarda oturan vatandaşların da dışarı çıktıklarında araç kullanmamaya başladığını ifade etti.

İBB yetkilileri, trafikteki araç sayısının azaldığının çok bariz şekilde yansıdığını ve gözle görülür şekilde netleştiğini de aktardı.