Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş dolar ve altın fiyatlarında yükseliş beklediğini açıkladı. Memiş dolar kurunda 9. 25 TL seviyesinin yıl içerisine görüleceğini ileri sürerken altın alım satımı konusunda da ciddi uyarılarda bulundu

Haftaya yükselişle başlayan dolar kuru ilerleyen saatlerde bir düşüş eğilimi içerisine girdi. Yeni haftanın ilk iş gününde 8.47 TL’ye kadar yükselen kur bugün itibariyle 8.25 TL’ye kadar geriledi. Para piyasalarında yaşanan son gelişmelerin ardından altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş yeni bir analiz videosu yayınladı. İslam Memiş konuşmasında dolar ve altında yükseliş beklediğini ifade etti.

DOLAR KURU 9.25 TL OLACAK

Teknik analiz açısından Dolar kurunda 8.40 TL seviyesinde ciddi bir direnç olduğunu söyleyen İslam Memiş yıl içerisinde 9 – 9.25 TL fiyatlarının dolar kurunda görüleceğini belirtti.

Memiş dolar kurunda yabancıların 8.40 TL’den dolar bozdurduğunu 8.07 TL civarında da dolar aldığını açıkladı.

ALTIN YA DA GÜMÜŞ, ALIP SATARKEN TL İLE İŞLEM YAPMAYIN

Altın alım satımı konusunda yatırımcılara önemli tavsiyelerde bulunan İslam Memiş vatandaşı altın ya da gümüş alırken Türk Lirası üzerinden değil dolar üzerinden işlem yapmaları konusunda uyardı.

Memiş altın ve gümüş yatırımı yapmak isteyen vatandaşlara şunları söyledi:

“Türk Lirası’nda kaldım şeklinde bir ifade duymak istemiyorum. Çünkü altının karşılığı dolar, doların karşılığı altın, gümüşün karşılığı dolar, doların karşılığı gümüş. Yani kısa vadeli işlem yapacaksanız kesinlikle Türk Lirası ile işlem yapmayın. Ciddi bir ekonomik kriz var. Yarın sabah nasıl bir piyasaya uyanacağını bilmezken sen TL ile işlem yapıyorsun büyük bir risk alıyorsun. Bir yıldır bütün paylaşımlarımda TL ile işlem yapmayın dediğim halde bir kitle var ısrarla TL ile işlem yapmaya devam ediyor. Tek soru şu “TL’de kaldım düşer mi” çünkü 5 lira 10 lira kar gördüğünüz zaman satıyorsunuz. Ufak düşünmeyin yıllık getiriye bakın diyorum. Yıllık getiri nedir yüzde 35 en az yüzde 60 civarı en fazla. Bu getiriye bakın aylık olarak bölün ve yolunuza devam edin. Ufakçıl olmayın bozuk para her zaman ses yapar”

Kaynak:Milli Gazete