Bimeks işçisi arkadaşlarının gözaltına alınmasına isyan etti: "48 yaşındayım kimse işe almıyor. Bimeks'e gençliğimi verdim. Hiç oturmadan çalıştım, artık dizlerim tutmuyor. 20 lira kazanmak için fabrika önünde simit satıyorum. Polisleri karşımda değil arkamda görmek istiyorum."

Birikmiş maaşlarını ve tazminatlarını alamadan işten çıkarılan BİMEKS işçileri, şirketin sahiplerinden Vedat Akgiray'ın Boğaziçi Üniversitesi'nde ders vermesi nedeniyle üniversite kapısında dün bir basın açıklaması düzenlemişti. Üniversite önünde çadır kurmak isteyen işçiler gözaltına alınmıştı.

Maaşlarını 2016 yılından itibaren alamayan bin 500 BİMEKS işçisi, açtıkları davaları da kazanmalarına rağmen kendilerine ödeme yapılmıyor.

Öte yandan, gözaltına alınan işçiler serbest bırakılırken, BİMEKS işçisi Dilek Aslan'ın haykırışı yürek yaktı.

Haklarını aradıkları için arkadaşlarıyla beraber sürekli gözaltına alınan Dilek Aslan, "48 yaşındayım kimse işe almıyor. Bimeks'e gençliğimi verdim. Hiç oturmadan çalıştım, artık dizlerim tutmuyor. 20 lira kazanmak için fabrika önünde simit satıyorum. Polisleri karşımda değil arkamda görmek istiyorum" diyerek isyan etti.

Polis ise işçilere, "İnsanları rahatsız ediyorsunuz" şeklinde karşılık verdi.