Yüksek enflasyon ekonomiyi ve vatandaşın alım gücünü ezmeye devam ederken, iktidarın faiz-enflasyon teorisi eleştiri oklarının hedefi olmaya devam ediyor.

Karar gazetesi yazarı  İbrahm Kahveci, "Faiz sebep-enflasyon sonuç... söylemleri ile çıktığımız bu yolda ülke ekonomisini resmen mahvettik" tespitinde bulundu.

Kahveci, "Evet, bir ekonomi kitabı yazıyoruz; bu doğru. Ama bizim yazdığımız ekonomi kitabının adı: Bir ülke ekonomisi içeriden nasıl çökertilir?'den başkası olamaz" yorumunu yaptı.

"Faiz sebep-enflasyon sonuç saçmalığı da bizi yüzde 100’ün üzerine çıkan fiyat artışlarına taşıdı. Bir çok üründe fiyat artışları yüzde 200-300’lere ulaştı bile. Her gün geçmiyor ki bir ürün grubuna veya sektöre fahiş zamlar gelmemiş olsun..." ifadelerini kullanan Kahveci şu satırlarla devam etti:

"Burada sormamız gereken soru şu: Bu saçmalık için bize dış güç gerekiyor muydu? Ya da daha açık soralım: Türkiye ekonomisi bundan daha iyi nasıl yıkılabilirdi?
Evet, bir ekonomi kitabı yazıyoruz; bu doğru. Ama bizim yazdığımız ekonomi kitabının adı: Bir ülke ekonomisi içeriden nasıl çökertilir?‘den başkası olamaz.
Dünyada oyun kuran ülke iddiasındayız ama kendi hukuk davamızı bile yabancı ülkeye satan duruma geldik. Bizim ülkemizde işlenen Cemal Kaşıkçı cinayetini dosya olarak S. Arabistan’a veriyoruz? Oysa bu dava hakkında neler demiştik neler...
Bugüne kadar tek dış güç diye somut gösterdiğimiz  BAE ile artık kardeş ülke olduk. Acaba neden?
İki iddia var: Hem BAE ile hem de S. Arabistan ile ciddi swap yapıyor ve yapacakmışız... Acaba küresel oyun kurucu ülkemiz bu oyunu para ile mi sağlıyor!!!
Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde eski AK Partililere vefa yemeği verdi.
Külliye dediğimiz yer TC Devleti’nin bir mülkü... Ama yemek  AK Parti yemeğiydi. Devlet ile Parti birleşti ve Ülkemizin kaderi AK Parti’nin kaderi mi oldu? Bunu bilemiyorum ama şunu net söyleyebilirim: O yemeğin helalliği çok tartışılır. Çünkü devletin malından parti yemeği düşünülmesi gereken bir konudur!!!"