Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, Independent'tan Abdulhakim Günaydın'a Merkez Bankası Başkanı Nurettin Nebati ve enflasyon rakamlarına ilişkin son derece dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Hükümetin enflasyonla mücadele etmek için hiçbir girişimde bulunmadığını savunan Babuşçu, enflasyon ile mücadele para ve maliye politikası ile yapıldığını bunun en temel iktisat kitaplarında yazıldığını hatırlatarak, "Enflasyon ile mücadelede en önemli kurum Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası dışlanmış vaziyettedir" ifadelerini kullandı.

Para Politikası Kurulu'nun da dışlandığını aktaran Babuşcu, "Politika faizi etkisizleşmiş durumda. Hükümetin enflasyonla mücadele etmiyor" şeklinde konuştu.

"ENFLASYONLA MÜCADELELERİ LAF KALABALIĞINDAN İBARET"

Krizin sonlandırılması amacıyla yürütüldüğü iddia edilen enflasyonla mücadelenin laf kalabalığından ibaret olduğunu savunan Prof. Dr. Şenol Babuşcu, sözlerini şöyle sürdürdü.

Sayın Nurettin Nebati konuşuyor ama icraat sıfır. Bilemedikleri için tüm bunları yaptıklarını düşünüyorum. Doğrusu çözmek de çok zor. Seçim için enflasyonu yüksek tutabilirler. Mesela bu sene enflasyon yüzde 90'a çıkarsa ve 2023'ün ilk altı aylık döneminde yüzde 60'a indirip "bakın enflasyonu 60'a indirdik. Bize oy verirseniz 60'tan tek haneli rakamlara da indirebiliriz" demek için enflasyonu yüksek tutmaya çalışabilirler.

Bu açıklamalarını alıntılayarak Twitter hesabından paylaşan Babuşcu, şu ifadeleri kullandı:

"ACI REÇETE SEÇİMEN SONRA MI?"

“"Kemer sıkma" yerine "piyasa canlılığı" tercih edildi… "Acı reçete" seçimden sonra mı?" "Kemer sıkma" yerine "piyasa canlılığı" tercih edildi… "Acı reçete" seçimden sonra mı?”