Son yıllarda oldukça yaygınlık kazanan kamu kurumlarına ait arazilerin satışına Cezaevi ve arsası da eklendi. Resmi Gazete’de yer alan Giresun İl Özel İdaresi’nin satış ilanı listesinde, Keşap İlçesinde bulunan Giresun Cezaevi ve arsası da yer aldı. Özel İdare 2 bin 800 metrekarelik bir araziye sahip olan Cezaevi için 3 milyon 250 bin TL muhammen bedel belirledi. 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35. Maddesi (a) fıkrasına göre, Kapalı Teklif(artırma) usulüne göre yapılacak olan satış ihalesi 7 Aralık 2021 tarihinde yapılacak.

Özel İdare kendi bahçesini satıyor

Giresun İl Özel İdaresi’nin satış listesinin birinci sırasında, Özel İdare tarafından otopark olarak da kullanılan, İdare binasının bitişiğindeki parsel yer alıyor. 1231 ada 226 nolu söz konusu parsel 3 bin 114 metrekare büyüklüğünde. Özel İdare kendi bahçesi için 16 milyon 390 bin tele muhammen bedel belirledi. Karadeniz sahil yolunun kenarında İl Özel İdare binasının batı kıyısında yer alan arsa ihalesine katılmak için, 491 bin 700 TL geçici teminat yatırmak gerekiyor.

Satış listesinde yer alan bir diğer parsel ise, Giresun Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından garaj olarak kullanılan, Gedikkaya Mahallesi’ndeki 335 ada 4 nolu parsel. 3 bin 238 metrekare büyüklüğündeki söz konusu parsel için ise Özel İdare 12 milyon 50 bin TL muhammen bedel belirledi.

Giresun merkeze bağlı Aksu Mahallesi 441 ada 2 parsel için de, 4 milyon 800 bin TL muhammen bedel belirleyen Özel İdare’nin satış listesindeki diğer parsellerin muhammen bedelleri daha düşük. Toplam 8 ayrı parselin satış ihalesi aynı tarihte yapılacak.

Kaynak: Milli Gazete