Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aralık 2021'de 'müjde' olarak açıkladığı KKM'nin hazineye dolayısıyla vatandaşa yükü belli oldu. Bakan Nebati, "bugüne kadar yaklaşık 91,6 milyar TL ödendi" dedi.

Aralık ayında 18 TL'yi aşan  dolar kuru,  Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 'müjde' olarak açıklanan Kur Korumalı Mevduat (KKM) sistemiyle 12 TL bandına geri çekilmişti. Dolar kuru düşük kalsın diye çıkarılan KKM'ye rağmen aradan geçen 10 ayda kur yeniden 18 TL'nin üstüne çıktı.

DOLAR DÜŞÜK KALSIN DİYE KKM HESAPLARINA 91.6 MİLYAR TL GİTTİ

Halkın vergileriyle bankada parasını faize yatıranlara aktarılan KKM için hazineden çıkan miktar ortaya çıktı. Hazine ve Maliye Bakanı Nebati  TBMM Bütçe Sunumu’nda açıklamada KKM için bugüne kadar 91.6 milyar TL destek ödemesi gerçekleştirildiğini açıkladı.

BÜYÜME HEDEFİ YÜZDE 5

Bakan Nebati, buradaki konuşmasında, “2023 yılında da dengeli görünümünü koruması beklenen ekonomik büyümenin yüzde 5 olması hedeflenmektedir” dedi.

 "276,8 MİLYAR TL VERGİ GELİRİNDEN VAZGEÇİYORUZ"

 2023-2025 dönemini kapsayan Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Eylem Planı’nı hayata geçireceğiz. 2022 yılında enflasyonla mücadele kapsamında 276,8 milyar TL vergi gelirinden vazgeçiyoruz. Böylece, vatandaşlarımızın alım güçlerini gözeterek, enflasyonla mücadeleye vergi politikaları yoluyla da önemli destek sağlıyoruz.

Kaynak: Milli Gazete