Milyonlarca işçi pazartesi günü 4. toplantısı yapılacak olan  Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısına odaklandı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu geçen hafta Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun ( TİSK) ev sahipliğinde 3. kez toplandı. 3 Toplantıda asgari ücret görüşmelerinde uzlaşı çıkmadı. Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, asgari ücretin 3 bin 900’ün altına düşmeyeceğini söylerken, Türk- İş Başkanı Ergün Atalay, "4 bin TL kırmızı çizgimizdir" dedi. TİSK Başkanı Burak Akkol ise "3500 TL'yi geçtik. Daha fazlası için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Asgari ücretin ne olacağına ilişkin tartışmalar devam ederken sosyal medyada çok konuşulacak asgari ücret hesaplaması geldi. Asgari ücretin enflasyonun en çok etkilediği gıda ve enerji fiyatlarının artış oranına göre artırılması gerektiği vurgulandı.

Birçok sosyal medya hesabından yapılan paylaşımlara göre asgari ücret; kömür fiyatlarına yapılan zam oranında artarsa 7 bin 500 TL, un fiyatlarına yapılan zam oranında artarsa 7 bin 500 TL, ayçiçek yağına yapılan zam oranında artarsa 6 bin 500 TL, dolara göre artarsa 5 bin 400 TL, TÜİK'in enflasyon sepetinde olan pinpon topuna göre artarsa 3 bin 400 TL olması gerekiyor. 

Birçok uzmanlara göre asgari ücretin 4 bin 90 lira olabileceği ifade ediliyor.

Kaynak: Milli Gazete