Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, Erdoğan’ın “Faizleri düşürmemiz şart” ifadelerinin ardından dolardaki artışa dikkat çekerek, “Bir televizyon programının ülkeye maliyeti 90 milyar TL” dedi.

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Merkez Bankası başkanımla görüştüm. Faizleri düşürmemiz şart” ifadelerine sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi.

Merkez Bankası’nın bağımsızlığına vurgu yapan Özcan, “Sn. Cumhurbaşkanı, ‘bağımsız Merkez Bankasının, bağımsız Başkanı!!’ İle faizin düşürülmesi konusunda görüşmüş. Hala para politikasından, enflasyonla mücadeleden umudu olan var mı gerçekten? Bütün bunlar %17 TÜFE, %35 ÜFE varken konuşuyoruz” dedi.

"BİR TELEVİZYON PROGRAMININ ÜLKEYE MALİYETİ 90 MİLYAR TL"

Erdoğan’ın faiz açıklamasının ardından dolardaki artışa dikkat çeken Özcan, tepkisini şu ifadelerle sürdürdü:

450 milyar dolar dış borcu var bu ülkenin. TRT’deki programda, Sn.Cumhurbaşkanı’nın yaptığı faiz açıklaması nedeniyle kurda yaklaşık 20 kuruşluk bir artış oldu.

Bir televizyon programının ülkeye maliyeti 90 milyar TL!!!

ERDOĞAN NE DEDİ?

Erdoğan, konuya ilişkin, "Faizleri düşürmemiz şart. Temmuz ağustos buraları bulacağız ki faiz düşmeye başlasın. Faiz yükünü biz yatırımların üzerinden kaldırırsak, maliyetlerin üzerinden kaldırırsak, ondan sonra maliyet enflasyonunu tetikleyen faiz olduğu için orada da bir rahatlama dönemine girmiş olacağız. Bütün mesele maliyet enflasyonundan faiz yükünü kaldırmaktır" ifadelerine yer verdi.