İstanbul’da konut fiyatları bir önceki senenin Şubat ayına göre yüzde 106 oranında arttı. Artan talep, konut ve kira fiyatlarında artışı getirirken, emlakçılar satılık ve kiralık konut talebine karşılık veremediklerini açıkladı. Konut talebine yetişebilmek için boş ofisleri konuta çevrilmesi gündeme gelirken, Altın piyasaları uzmanı  İslam Memiş'ten kritik yorum geldi.

AKP TOZ PEMBE HAYAL KURUYOR, ÇÖZÜM ÜRETEMİYOR

Konut fiyatlarını değerlendiren İslam Memiş,  AK Parti iktidarının şuanda yaptığı tek şeyin toz pembe hayal kurmak olduğunu söyledi. Memiş, "Üniversiteler açıldığı zaman, emlakçılar ve ev sahipleri insafsızca "yakında üniversite var dilediğin fiyata kiralayabilir, dilediğin zaman çıkarabilirsin" düşüncesi vardı. Bu kadar berbat bir durum vardı. Emlak fiyatları almış başını gidiyor. TL değersiz, enflasyon yüksek. Ne yapalım, ofisleri daireye dönüştürelim. Geçti bolunun pazarı. Bu güne kadar samimiyetle sorunların çözüldüğünü düşünen birisi değilim. Rant ekonomisi var. Bunu devlet kudretini göstererek çözecek. Yapabiliyor mu? Bence yapamıyor. Bu rant piyasasının beli kırılamıyor. Gıdada var, çarşı pazarda var, halde var, emlak piyasasında var, otomotiv sektöründe var. Her yerde fırsatçılık var. Yetkililerin şuanda yaptığı tek bir şey var. Toz pembe hayal kurmak. Yapacağız edeceğiz, hepsi geçecek vs. " ifadelerini kullandı.

DOLAR  PATLAYACAK, KONUT FİYATLARI UÇACAK

Mayıs ayında dolar kurunda patlama yaşanacağını belirten İslam Memiş, "Geçmeyecek arkadaşlar, geçmeyecek. Elimizi vicdanımıza koyup, gerçekçi çözümler üretmek zorundayız. Mayıs ayıyla birlikte. Küresel piyasalarda ciddi bir balon patlaması olacak, fırtına yaşanacak. FED, faiz artıracak, dolar dünyada değer kazanacak. Siz kuru baskılamak isteseniz de, bu dolar baskılanmaz. İster istemez enflasyon yükselecek, dolar yükselecek. Yani inşaat maliyetleri yükselecek. Rant ekonomisini kırmadıkça ev fiyatlarının düşmesini bekleyebilir misiniz? Hayır. Eğer bir insan üniversite öğrencisini mağduriyetini söz konusu yapıyorsa ben samimi olduğuna inanmam. Üniversite öğrencilerini okul kayıt zamanı rant kapısı yapan bir sektörün, çözüm bulması için önce kira fiyatlarını konuşması gerekiyor."  diye konuştu.

Kaynak: Milli Gazete