Vatandaşa gelen elektrik doğalgaz faturası son günlerin en çok konuşulan meselesi haline geldi. Zamlarla fırlayan faturalar hanelerin sıkıntı olan ekonomisini iyice sarstı. Gazeteci yazar Fatih Altaylı da bugünkü köşesinde faturaları ele aldı. Altaylı, “Kar, tipi, kapalı yollar, balıkçı falan meseleleri kapandı ise size son günlerdeki en büyük kabusumdan söz etmek istiyorum. Kabusum adı “posta kutusu”. İki gündür, yaşadığım apartmanın girişindeki posta kutusunu açmaya korkar oldum. İçinden çıkacak faturayı görmekten korkuyorum.” dedi.

FATİH ALTAYLI FATURA PAYLAŞTI: RAKAM DUDAK UÇUKLATTI

Mahallesinde kahveciye gittiğini söyleyen Habertürk yazarı Fatih Altaylı, işletmecinin gösterdiği elektrik faturasını köşesinden paylaştı. Altaylı, “Aralık ayı faturası 4500 TL idi. Ocak ayında gelen fatura 6 bin 795 TL idi. 1 Şubat’ta gelen fatura ise sıkı durun söylüyorum, tam tamına 14 bin 563 TL. Her yerde durum üç aşağı beş yukarı aynı. Ve emin olun hiç kimse başka bir şeyden söz etmiyor. Kimi görsem elektrik faturasından söz ediyor.” diye yazdı.

SÜREKLİ EVDE KALSAM DOĞALGAZ 2 BİN TL FALAN GELECEK

Doğalgaz faturalarına da değinen Fatih Altaylı, “Dün öğlen bir arkadaşımın ofisine uğradım. Ben gördüğüm elektrik faturasından söz ederken, sekreteri söze girdi. “Fatih Bey ben de size doğalgaz faturamı göstereyim” dedi. 50’li yaşlarında yalnız yaşayan bir kadın. Çantasından faturayı getirdi. 700 küsur TL. “Yanlış anlamayın, 100 metrekare bir apartman dairesi ve kombiyi akşam eve gidince açıyorum. Bütün gün kapalı. Sürekli evde olsam herhalde 2000 TL falan gelecek” dedi. Emin olun bugün hiçbir yerde başka bir şey konuşulmuyor.” ifadelerini kullandı.

AMA BU SEFER YEMEZ

Fatih Altaylı, “Algı değil fatura” başlıklı yazısını şöyle sonlandırdı:

“Bir de otomobiliniz var ise akaryakıttan bahsediyorsunuz.

Şimdi ben bunları yazınca hükümeti savunmayı görev edinmiş ya da zaten bunu yapmakla görevli olduğu için medyada yer edinmiş bazıları “Yalan. Fiyatların arttığı falan yok. Algı yapıyorlar” diyeceklerdir.

Ama bu sefer yemez.

Siz en iyisi dua edin kar falan yağsın, sel olsun, birileri balıkçıya, kebapçıya falan gitsin.

Yoksa gündem fena.”