Gazeteci Fatih Altaylı bugünkü köşe yazısında enflasyona meydan okuyan tek ürünü açıkladı. Altaylı, “Yüksek enflasyonun pençesinde kıvranan ve belki de tarihinin en yüksek enflasyonu ile karşı karşıya kalan Türkiye’de enflasyona karşı kahramanca direnen tek bir ürün var. Sadece geçtiğimiz 10 ayda TÜİK’e göre yüzde 85, İTO’ya göre yüzde 108, Enag’a göre yüzde 185’e ulaşan enflasyon 44 aydır sadece tek bir ürünün yanına uğramıyor.” dedi.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, yazısına şöyle devam etti:

“2019 yılında belirlenen fiyatı aradan geçen üç yıla, bu üç yılda ham maddesi olan petrol ürünlerinin fiyatı 7 kat artmasına rağmen fiyatı artmayan ve enflasyona meydan okuyan bu malın adı “alışveriş poşeti.
Muazzam bir çevre duyarlılığı sonucu, bana göre gerçekten çok doğru bir kararla, marketlerde bol beleşe dağıtılmasının önüne geçilmesi için parayla satılmasına karar verilen ve 2019 yılında 25 kuruşa fiyatlandırılan plastik market poşetlerine o gün bugündür zam gelmedi.
Tam 44 aydır.
2022’de de fiyat sabit kalacakmış.
Daha küçük boy çöp poşetlerinin fiyatı daha pahalı olduğu için artık herkes market torbalarını çöp poşeti olarak satın almaya başladı.
Haberiniz olsun.”