Cumhurbaşkanı Yardımcısı  Fuat Oktay’ın, bütçe sunum konuşmasında, faiz giderlerine ayrılan miktarı unutup 2023 bütçesiyle “Yeni yükseliş destanları yazacağız” demesi tepkilere neden oldu. Söz konusu 2023 yılı bütçesinin faiz gideri 565 milyar TL ederken, bu rakam bütçenin yüzde 12,7’sine tekabül ediyor.

2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’nin görüşmelerine Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda başlandı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, 2023 yılı bütçesinin Cumhuriyet’in 100. yılının bütçesi olma özelliğine sahip olduğunu belirtti.

CUMHURİYET’İN 100. YIL BÜTÇESİ

Bütçelerin, ekonomik ve sosyal politikaların genel çerçevesini şekillendirdikleri kadar demokrasi kültürünün gelişmesi açısından da son derece önemli olduğunu anlatan Yılmaz, “Bu bütçe, 2023 yılı bütçesi ve Cumhuriyetimizin 100. yılının bütçesini bu sene yapmış olacağız. Ayrıca bütçemiz ikinci bir yüzyıla giriş niteliğinde olacaktır. Bu yüzyıl boyunca bütçelerimize, kalkınmamıza, demokrasimize katkıda bulunan herkesi de bu vesileyle şükranla anıyorum. Bundan sonra da nice bütçeler diliyorum” diye konuştu.

“YENİ YÜKSELİŞ DESTANLARINI YAZACAĞIZ”

Daha sonra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’nin sunumunu yaptı. Oktay, şunları kaydetti; “2023 bütçe kanun teklifimizin temel misyonu; vatandaşımızı küresel belirsizliklerden ve risklerden koruyacak, her kesimden insanımızı kollayacak bir mali altyapı oluşturmaktır. 2023 bütçemiz ile Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında ülkemizin bütünlüğünü, milletimizin birliğini ve devletimizin gücünü daha da perçinleyerek, yeni yükseliş destanları yazacağız” dedi.

Kaynak: Milli Gazete /  Muhammed Vefa