Yıllardır çözülmeyi bekleyen EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar)  sorunuyla ilgili bu yıl oldukça ciddi açıklamalar ve gelişmeler yaşanıyor. AKP Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu kendisini ziyaret eden EYT’lilere yaptığı konuşmayı anlattı.

2022 yılı içerisinde EYT sorunuyla ilgili çok önemli gelişmelerin yaşanacağının sinyalini veren Muhammet Emin Akbaşoğlu hükümetin 5 adımlı bir programının söz konusu olduğunu ifade ederken ve bunların sırasıyla çözüldüğünün müjdesini verdi. Yaptığı açıklamada 5. Programın EYT düzenlemesi olarak hükümet tarafından masaya yatırıldığını belirten Akbaşoğlu “EYT'li kardeşlerimizin konusunu da masaya yatırıp geniş bir katılımcı demokrasi ve ilgili yetkili kurulların da kanaatlerini alarak, konuyu inşallah neticelendireceğimizi ifade etmek isterim Toplumumuzun sorunu bizim sorunumuzdur. Bu konuları da sadece  AK Parti  ve Cumhur İttifakı çözer.” İfadelerinde bulundu.

9 KİŞİLİK EYT HEYETİYLE NE KONUŞULDU?

Akbaşoğlu 9 kişilik bir EYT heyetin kendisiyle ve MHP Grup Başkanvekili ile görüştüğünü de açıkladı. Heyetle yapılan görüşmeden detaylar veren Akbaşoğlu "Arkadaşlarımız bize taleplerini ifade ettiler. Meclis'te bir komisyon kurulacağı yolunda haberler çıktı böyle bir durum söz konusu değil. Bu konu dediğimiz süreç içinde masaya yatırılacak. Zaten bu konu teknik bir konu ve Çalışma Bakanlığı'nın yapacağı çalışmalarla kapsamı ortaya çıkartılacak. Bir etki analizi yapılacak. Paydaşlarla müzakereler içerisinde çalışması yapılacak. 2022 yılı içinde bu çalışmalarla ilgili kamuoyuna net bir ifadeyle Çalışma Bakanımızla birlikte açıklama yapacağız" dye konuştu.