Enflasyon ve dolar  rekor üzerine rekor kırarken AKP iktidarı bu yükselişi izlemekle yetiniyor. AKP’nin ekonomi yönetiminin hamleleri ev fiyatlarını da artırırken vatandaş bu konuda ne yapacağını bilemiyor.

Artan  dolar kuru ve enflasyona bakıldığında vatandaşın döviz yatırımı mı yapması yoksa ev alması mı daha mantıklı? İşte bu sorunun cevabını ekonomist Remzi Özdemir cevapladı.

KONUTTA ALIM ZAMANI MI?

Remzi Özdemir Yeniçağ’daki bugünkü “Konutta alım zamanı mı?” başlıklı yazısında Türkiye’deki dolar, faiz ve enflasyon gerçeğinden yola çıkarak vatandaşa önemli uyarılarda bulundu. Özdemir öncellikle hiç evi olmayan vatandaşlar için konut alma zamanı diye bir kavram olmadığını ifade ederken “Onlar için paralarının ve imkânlarının olduğu her fırsat alım zamanıdır. Onlar için pahalı veya ucuz olamaz çünkü bunun ticaretini yapmayacaklar. Belki 30 yıl, 40 yıl o evde oturacaklar” diye yazdı.

SIKINTILI GÜNLERİN BAŞLANGICI OLACAK

Yatırım yapmak isteyen vatandaşlara da seslenen Özdemir şu zamanda ev alan vatandaşların seçim sonrası satma noktasında sıkıntılar çekebileceğini belirtti.

Mevcut ekonomi politikasının AKP iktidarda kalsa dahi değişmek zorunda olacağını belirten Özdemir “ Şu anda uygulanan ekonomi politikaları dünyanın tersinedir. Yani Türkiye'de insanların fiyat algısını kaybetmesine neden oldu. Bu politikadan seçim sonrası ister AKP, isterse başka parti olsun mutlaka vazgeçecektir. Bütün dünyanın faiz arttırdığı bir dönemde siz indiremezsiniz. O halde sonuç olarak şunu söyleyebiliriz: Seçime kadar konut piyasasında önemli bir hareket beklemek bu veriler ışığında imkânsız. Seçim sonrası ise özellikle satıcılar açısından sıkıntılı günlerin başlangıcı olacaktır” uyarısında bulundu.