Döviz kurundaki artış sürüyor.

ABD Hazine tahvillerinin getirileri, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasını sıkılaştırmada yavaş davranacağına işaret eden açıklamaların yanında, küresel toparlanmanın yavaşlayacağını gösteren pandemi gelişmelerinden sonra küresel piyasalarda gerileyen dolar ve euro, yine yükselişe geçti.

Dolar, 8.31 TL'yi görürken, saat 9.45 itibariyle Euro 10 TL'ye çıktı.

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) bugünkü toplantısında politika faiz oranını yüzde 0'da, gösterge mevduat faiz oranı yüzde -0.5'te tutması bekleniyor. ECB, para politikası kararını TSİ 14:45'te açıklayacak, ardından ECB Başkanı Christine Lagarde TSİ 15:30'da basın toplantısı düzenleyecek.

YENİDEN 10 TL'Yİ AŞTI

Euro da günün ilk saatlerinde 10 TL'nin üzerine çıktı. Euro/TL paritesinde günün en yüksek seviyesi 10,0816 olarak kaydedildi.

Sabah saatlerinde dolar/TL kuru 8,25 lira seviyelerinde, euro/TL kuru ise 9,93 lira seviyelerinde güne başlamıştı.

ALTINDA DA YENİ REKOR

Öte yandan gram altın da 479 lirayı geçti. Gram altın, yeni güne yükselişle başlamasının ardından saat 10.45 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 1,5 üzerinde 479,1 liradan işlem görüyor.

Aynı dakikalarda çeyrek altın 790 lira, Cumhuriyet altını da 3.190 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı ise şu dakikalarda önceki kapanışın yüzde 0,1 altında 1.791 dolardan alıcı buluyor.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 128 milyar dolar tartışmaları hakkında açıklamalarda bulunmuştu.

AK Parti'nin Meclis'te düzenlenen grup toplantısında konuşan Erdoğan "Ne rakam doğru ne rakama yüklenen anlam doğru ne de bu rakam üzerinden yürütülen kampanya doğru. Baştan sona yanlış, baştan sona cehalet" demişti.