Et ve Süt Kurumu önünde oluşan ucuz et kuyruklarının son halkası Sivas'ta görüntülendi. Kurumun dün yaptığı zamlar öncesi vatandaş ucuz et satın alabilmek için dondurucu soğukta yüzlerce metre kuyruk oluşturdu.

Et ve Süt Kurumu (ESK), kırmızı et fiyatlarına yüzde 48 zam yaptı. ESK’da sığır kıymanın kilosu 56 liradan 83 liraya, sığır bonfilenin kilosu da 154 liradan 228 liraya yükseldi.

et-kuyrugu-1.jpg

Vatandaşların ucuz et almak için satış noktalarının önünde uzun kuyruklar oluşturduğu ESK, kırmızı et ürünlerine ilişkin yeni fiyat listesini internet sitesinde yayınladı.

et-kuyrugu-haber-2.jpg

SOĞUK HAVAYA RAĞMEN METRELERCE KUYRUK

Daha önce Yozgat ve Ankara'da görülen ucuz et kuyruklarına bu sefer Sivas'ta rastlandı. Kurumun et fiyatlarına zam yapacağının duyulmasından sonra vatandaş ucuz et alabilmek için Sivas'ta mağaza önünde yüzlerce metre kuyruğa girdi.

ankara-kizilay-001.jpg

ESK'nın Ankara Kızılay Şubesi önünde oluşan kuyrukların önüne geçmek için mağazaya numaratör konulmuş ancak bu sefer de vatandaş kendi sıra numarasını duyabilmek için mağaza önünde yığılmaya neden olmuştu.

numarator-001.jpg

KIYMA 83 LİRAYA ÇIKTI

Son zamla birlikte ESK’da sığır bonfilenin kilosu 154 liradan 228 liraya, sığır pirzolanın kilosu 103 liradan 152 liraya, sığır kontrfilenin kilosu 98 liradan 145 liraya, sığır biftek-rostonun kilosu 79 lira 50 kuruştan 117 lira 50 kuruşa, sığır kuşbaşının kilosu 62 lira 50 kuruştan 92 liraya ve sığır kıymanın kilosu 56 liradan 83 liraya çıktı.

et-kuyrugu-haber-son.jpg

.