AK Parti hükümetinin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en çok ihale verdiği müteahhitlerden olan Erman Ilıcak’ın şirketi Rönesans’a kapalı kapılar ardında bir ihale daha verildi.

AK Parti  iktidarında zenginliğine zenginlik katan Rönesans Holding’e kimseye duyurulmadan çok büyük bir ihale verildiği iddia edildi. Habere göre Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi'ni Rönesans firması 1 milyar 577 milyon liraya bedel karşılığında bitirecek.

Vatandaşlar art arda gelen ağır zamlar ve fiyat artışları karşısında ezilirken Saray’a yakın isimler hükümet tarafından zenginliklerine zenginlik katmaya devam ediyor.Sözcü gazetesinden Yusuf Demir’in haberine göre Erman Ilıcak’ın sahibi olduğu Rönesans Holding’e kapalı kapılar ardında Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi'ni yapım ihalesi verildiğini öne sürüldü.

‘SARAY MÜTEAHHİDİ’NE DEV KIYAK

Cumhurbaşkanlığı Sarayı, MİT Yerleşkesi, Millet Kütüphanesi, Okluk Yazlık Sarayı, Adana, Bursa, Elazığ, Yozgat, İkitelli şehir hastaneleri, Sancaktepe ve Atatürk Havalimanı’na yapılan hastane projeleri, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Kuzey Marmara Otoyolu, Hava Harp Okulu, İzmir Bayraklı Konutları gibi ihaleleri alarak yapan “Saray Müteahhidi” Rönesans Holding’e hükümet tarafından 1 milyar 577 milyon liraya karşılığında Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi'nin yapım ihalesi de verildi.

14 Ocak’ta yapıldığı anlaşılan ihaleye Rönesans Holding’e bağlı REC Uluslararası İnşaat özel olarak davet edilirken söz konusu İhale, kanunun sadece doğal afet gibi olağanüstü durumlar için öngördüğü istisna maddesi bahane edilerek ilana çıkılmadan yani kimseye duyurulmadan yapıldı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı TOKİ Başkanlığı tarafından yapılan ihalenin 1 milyar 577 milyon 900 bin TL‘ye tamamlandığı anlaşıldı. Tam adı, “İstanbul Bezmialem Vakıf Üniversitesi Yeni Hastane Binası İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi” olan ihalede yaklaşık maliyet 2 milyar 90 milyon 456 bin 275 lira 59 kuruş olarak hesaplandı.